3 Ağustos ta Düsseldorf – Zonguldak seferinde canlı canlı bire-bir takip ettim. Adeta gözlemci gibi kabin ekibinin yolcu hizmetinden, yer hizmetlerine kadar not aldım, uçaktaki yolcularla birebir detaylarına kadar konuştuk, uçağın Zonguldak havalimanına indiğinde gümrük peronlarının hızlılığı yolcuların kısa sürede bagajlarını teslim almalarına kadar takip ettim. Engelli, yaşlı ve genci hepsi aynı konuya işaret ediyorlar, çok çabuk hızlıca gümrük peronundan geçişi 4 Gümrük memuru ile sağlanıyor” ifadesini kullanırken, yolcularla yaptığı konuşmasında yolcuların;” çabuk evimize ulaşıyoruz, normal bir süreçte Almanya’da Saat 12 de evimizden çıkıp akşam Saat 19:40 gibi Türkiye’deki evimize ulaşıyoruz, cenazelerimize yetişmek için de çok kolaylıklar sağlanıyor yani uçuşların 12 ay devam etmesini fiyatların daha ekonomik olmasını istiyoruz” yönündeki taleplerini dile getirdi.

Karakulak yaptığı açıklamanın devamında; ‘’başta 3 ilin valisi ve siyasetçileri olmak üzere pist sıkıntısının en kısa zamanda giderilmesi gerekiyor. Binlerce vatandaşın mağduriyetinin merkezinde ve özündeki sorun pist sorunudur. Yıllarca bunun sebebi olarak itiraz davası engeli biliniyordu, artık bu sürecin aşıldığı sorun ortadan kalktığı ve pist uzama projesine mania kalmadı. Yakın zamanda Dernek adına Uçak Şirketi ve Operatör firma ile bazı görüşmeler yapacağız. Tüm eksiklikleri masaya yatırıp birlikte çözüm sürecine adımlar atmayı, gurbetçilerimizi doğru şekilde bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Gerek yurtdışı, gerek iç hat yolcularımızın zaman zaman yaşadığı farklı farklı mağduriyetlerin önlenmesi için sebeplerini, alternatif çarelerini konuşacağız, zira sürekli basında negatif yansımalar bu bölgenin havalimanı imajına ve uçuş trafiğine çok zarar veriyor, insanlarda yanlış algılar oluşturuluyor.

Haberlerin kaynağını ve doğruluğu belli olmayan, yanlış, kasıtlı servis edilen paylaşımları yapan Medya’ya tepkimizi artık etkili biçimde koymak durumunda kalacağız, zira yıllarca buranın teknik kapasitesinin geliştirilmesi için verilen mücadelede gayret ve emek sarf edilen alın teri var. Mayıs ayından bugüne uçuşlarda başını çeken, sıkıntıların en başta, hatta kamuoyu tarafından bilinen pist uzaması ve dağ’ın az bir kısmının alçaltılması geliyor. Bununda çok zor olmaması gerekiyor. Etrafımızdaki havalimanlarının birbirine yakınlığı ve yapılan yatırımları göz önünde bulundurduğumuzda, net olarak kıyaslamada burası devletimizin hemen çözeceğine inancımız sonsuzdur.
Bizlerin uçak şirketleri ile devlet kurumlarına en baştan üstüne basarak vurguladığımız şeyler aynen şu şekilde; Pist uzatılsın ve genişletilsin. Dolayısıyla pist uzayınca, dağın da bir kısmı alçalınca buraya orta gövdeli uçaklar Yurtdışı ve Yurtiçi her gün rahat iniş kalkış yapabilecekleri için ve doğal olarak da alternatif fiyatlar ekonomik düzeyde olacaktır.
Buraya uçan şirketlere sahip çıkmak yerine tam tersi yapılıyor. Nerde 11 Mayıs ve 15 Haziran 2019’da ilk seferlerde, Çaycuma’da ön saflardakiler, nerede o gün şov yapan vitrin sevdalıları, poz verenler, sözde destek verenler, niye Avrupa Zonguldaklılar Derneği’nden rahatsızlık duyuluyor?

Kendi bindiği dalı kesen toplum olmuşuz. Bunu yapanlar oturdukları yerden kasıtlı yapıyorlar. Peki ellerine ne geçecek?
Bu şirket bu Havalimanın 25 yıllığına devletten işletmesini zaten kiralamış. 14 yıl daha devam edecekler, burada amaç şirketi savunmak, korumak değil, yönetmelikte yolcu ve yer hizmetlerinde eksiklikler varsa giderilmesi için girişimlerimiz oluyor zaten.

Diğer uçak şirketlerinin gözü yerel basının tavırları üstümüze çevrili.
Örneğin, geçtiğimiz günlerde “Zonguldak uçağına yıldırım çarptı, yolcular 6 Saat uçakta bekletildi” haberleri gibi tamamen aldatmaca, yanıltıcı ve yanlış bilgilerle karalama girişimleri olduğu gibi.

Başta sabırlı üyelerimiz olmak üzere bizlere yıllardır destek veren Medya‘ya bu süreçte yanımızda olan valilerimize, önümüzü açan siyasetçilerimize tekrar teşekkür ediyoruz.
Beklentimiz pistin uzaması ve Ereğli-Devrek-Çaycuma yolunun bir an önce bitirilmesidir.

Editör: TE Bilisim