Kent merkezinin taşkınlardan korunması amacıyla "Zonguldak Merkez Acılık, Kokaksu (Kaymak) ve Üzülmez (Ercek) Dereleri Islahı 1. Kısmı’’ işini, yüklenici firma olarak Eysan Yapı İnş. Tiç. AŞ. Vestan İnş. Tiç. San. AŞ. iş ortaklığı üstlendi.
İhale tarihi 20.01.2020, sözleşme tarihi 24.02.2020, işyeri teslim tarihi 05.03.2020, iş bitim tarihi 15.12.2020, sözleşme bedelinin de 9.919.000.00 TL olarak belirlenen projenin tamamlanmasıyla kent merkezinin olası taşkınlardan korunacağını anlatan yetkililer, şöyle konuştu:
‘’Acılık deresinin tamamı, Üzülmez (Ercek) deresinin Dilaver ayrımına kadarı, Kokaksu (Kaymak) deresi de İl Özel İdare Müdürlüğü’ne kadar olan bölgeyi kapsamaktadır.
Ancak, işin programa alınabilmesi ve acilen başlanabilmesi için kısımlara ayrılmış ve 1. Kısım İnşaatı adı altında 9.919.000.00 TL bedelle ihale edilerek işe başlanılmıştır. İlk etapta yapımı planlanan Acılık deresi üzerinde sahilden (denizden) itibaren iki dere birleşim noktasına kadar taban betonu ve duvar kaplaması, Kokaksu (Kaymak) deresi üzerinde birleşim noktasından istasyona kadar tabanda klavuz kanal, kaplama duvar ve yeni duvar yapımı, Üzülmez (Ercek) deresi üzerinde iki dere birleşim noktasından yukarı doğru İkinci Makas köprüsüne kadar tabanda klavuz kanal ve kaplama duvar yapımı ön görülmüştür.”
Yetkililer, projenin hayırlısıyla tamamlanmasının önem arz ettiğini bildirdiler.
HABER-FOTOĞRAF-ORHAN AKYÜZ
Editör: TE Bilisim