AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti iktidar ve hükümetinde Zonguldak'ta yapılan doğal gaz yatırımlarının günlük 350-400 ton kömür yakılmasını önüne geçerek hava kirliliğinin azaltılması konusunda büyük katkı sunduğunu belirtti. Doğal Gaz aboneliklerinin Zonguldak Merkez İlçede 19 Bin, İlçelerde ise 41 bine ulaştığını belirtti. Çağlayan ayrıca doğal gaz boru hattının toplamda 635 kilometre olduğunu vurguladı.

400 TON KÖMÜR TASARRUFU

AK Parti hükümeti döneminde yapılan ve Zonguldak'a kazandırılan doğal gaz alt yapısının şehrin hava kirliliği azalttığını ve günlük 300 ile 400 ton kömür yakılmasının önüne geçildiğine işaret eden Başkan Çağlayan, "Aralık ayı günlük doğal gaz tüketim ortalamasına göre Zonguldak 'ta her gün yaklaşık 250 ton kömürün yakılarak oluşacak hava kirliliğinin önüne geçilmiş oldu. Ocak ayında hava sıcaklıklarının daha da düşmesine bağlı olarak kullanılacak doğalgaz miktarı günlük 350-400 ton civarında kömürün yakılması önlenerek, insan sağlığını   ve çevreyi tehdit eden hava kirliliğinin önüne geçilmiş olacaktır." Dedi.

60 BİN ABONE

Zonguldak genelinde ulaşılan abone sayısını 60 Bin olarak açıklayan Çağlayan doğal gaz hattı uzunluğunu ise 635 kilometre olduğuna dikkat çekti. AK Partili Çağlayan açıklamasının devamında, "Zonguldak merkezde 192 km, Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Çaydeğirmeni dahil 443 km doğal gaz dağıtım hattı imalatı tamamlandı. Zonguldak merkezde abone sayısı 19000 adede, ilçe ve beldeleriyle birlikte toplam 41895 adede ulaştı. Doğalgaz Zonguldak'ımız için çok ciddi bir kazanımdır." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim