Geçtiğimiz haftalarda pandemi nedeniyle zor günler geçirdiğini açıklayan Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü işletmesi, belediyenin kendilerine vermesi gereken desteği de vermediğini açıklayarak sözleşmeyi tek taraflı fesh ettiğini duyurmuştu.
Yaşananlarından ardından açıklamada bulunan Milletvekili Demirtaş, AK Partili belediyelerin rant içinde hareket ettiğini, bu zor süreçte belediyenin şirkete destek çıkması gerektiğini söyledi.
Vatandaşın mağdur edildiğini söyleyen Demirtaş: "Koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntılar tabi ki Halk Otobüsü İşletmesine de yansıdı. Bununla ilgili taşımacılık sektörünün desteklenmesi ilme ilgili hükümetin almış olduğu kararlar var. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, belediyeler yükümlü kısmını karşılamak zorunda. Zonguldak Belediyesi şirketin yükünü karşılamamış ve bütün sorumluluğu şirketin üzerine bırakılmış durumda. Doğal olarak zarar edecek. Bir işletmenin uzun süre zararla çalışması mümkün değil. Zonguldak'ta da bir mağduriyet durumu ortaya çıktı. Şirketin işlerini yürütememesi nedeniyle vatandaşın mağduriyeti ortaya çıktı. Günlerdir mağduriyet devam ediyor. Burada belediyenin bin inisiyatif alarak maddi yönden şirketi desteklemesi gerekiyordu ama yapmadı" dedi.
'AK PARTİLİ DEĞİL DİYE Mİ BU ŞİRKETİ CEZALANDIRIYORSUNUZ?'
Belediyenin başka hesaplar içinde olduğunu düşündüğünü ifade eden Demirtaş: "Ben buruda başka hesapların olduğunu düşünüyorum. AK Partili belediyeler rant belediyeleridir. Üzülerek görüyorum ki Zonguldak Belediyesinin anlayışı da rant odaklı olarak yürütülüyor. Bir takım çıkar bölgelerine menfaat temin eden yapıya dönmüş durumda. Bu kısa belediyecilik döneminde öyle olaylar duyuyoruz ki hiç bir kural, hukuk tanınmıyor. AK Parti Zihniyeti Zonguldaklı vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Pandemi çıkmış, zor durumda olan şirkete yardım edeceksiniz. AK Partili değil diye mi bu şirketi cezalandırıyorsunuz? Zonguldak Belediyesi yanlış yolda, yanlış kararlar alıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim