Bugün yaşamını yitiren İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş’tan geriye, Zonguldak’a 1.5 milyon TL karşılığında yaptırdığı İstanbul Park kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye eski başkanı Kadir Topbaş, Zonguldak’ta,2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan ‘İstanbul Parkı’nın açılışına da katılmıştı . Parka ‘İstanbul’ adının verilmesine karşı gelen dönemin CHP’li belediye meclis üyeleri ‘Cumhuriyet’ adının verilmesini isterken, AK Parti’li meclis üyelerinin oyları ile ‘İstanbul Parkı’ adı verilmişti.

Zonguldak’ta, Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki alana, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Kadir Topbaş’ın desteğiyle, içerisinde çocuk oyun parkı, şelale, köprü, basketbol ve tenis sahası ile gezi yolunun bulunduğu park yapılmış,  15 bin metrekare alana yapılan park 1.5 milyon TL’ye mal olmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2008 yılında parkın açılışı için helikopterle kente gelmişti.

 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ndeki piste inen helikopterden inen Kadir Topbaş’ı, AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca karşıladı. İtfaiyeciler ise olası bir kazaya karşı pistin bulunduğu alanda ellerinde hortumlarla beklediler.

Topbaş, bir yeğeninin Zonguldak’tan bir kızla evlendiğini belirterek, “Kentler bu küreselleşme sürecinde büyük önem kazandı. Bir kentin kalkınması yetmez. Ulusal bazda da kalkınması şart. Zonguldak bizim için farklı bir il. Çünkü Zonguldak’tan bir kız aldık, bir kız verdik. Böyle bir hısımlığımız var Zonguldak’la. Zonguldak’ta bundan böyle bizim bir izimiz olacak” diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim