AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Ankara'da yapılacak genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılacağını ve adaylık sürecini değerlendirdi.

Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde il başkanlığı ve il Genel Meclisi başkanları ile birlikte istişarelerde bulunacağını belirterek şunları söyledi;

"Bu ay ki Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızı Perşembe ve Cuma günü Ankara'da yapacağız. Bunun için yarın Ankara'da olacağız. İlk toplantımız yarın saat 16:00'da teşkilat başkanımız sayın Mustafa Elitaş ile yapılacaktır. Büyük bir ihtimalle toplantının konusu seçimle ilgili olacaktır. Ertesi gün de Sayın Bakanlarımızın katılacağı ve Cumhurbaşkanımızın başkanlık Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 81 il başkanı, il Genel Meclisi Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Kadın Kolları başkanlarımız ile birlikte Nisan ayı Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızı yapacağız. Bu toplantı seçimden önceki son toplantımız olacaktır. Bundan sonra bu toplantıları ihtimalle yapmayabiliriz. Cumhurbaşkanımızın başkanlık edeceği toplantıda seçim manifestosunun bir kısmını bizleri açıklayacaktır. Biz de bu bilgileri aldıktan sonra o bilgileri Zonguldak'ta teşkilat mensubu arkadaşlarımızla paylaşacağız. Seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız. Dün itibariyle Milletvekili aday adaylarının başvuru süresi başladı. Yarın akşam mesai bitimine kadar bürokratların resmi dairedeki istifaları alınacaktır. Biz müracaatları dün itibariyle almaya başladık. Pazar akşamına kadar da müracatını alıp dosyaları hazırlayacağız. Pazartesi günü de müracaat eden arkadaşlarımızın da genel merkezin bize verdiği bilgiler doğrultusunda temayül yoklamaları yapılacaktır. Bu şekilde de seçim startı çalışmaları verilmiş olacaktır.
Ben şu anda AK Parti Zonguldak il başkanı olarak Zonguldak il teşkilatının başındayım. Ben siyasetin şu anda teşkilat tarafındayım. Tüm ilçe, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarımızla birlikte teşkilat kısmında görevimi yapıyorum ve görev yapmaya devam ediyorum. Genel merkezin bize vermiş olduğu görev budur. Ama önümüzdeki günlerde zaman ne gösterir bilemiyorum. Ona göre genel merkezimizin bize verdiği direktifler doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim