Üniversitenin Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Rektör Mustafa Çufalı, İŞKUR il Müdürü Gönül Demirsu, Belediye Başkan Vekili Sinan Toprak, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Kızılay Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, Dokuzuncusu düzenlenen “Kampüsün Kanında Hayat Var" kampanyasında bu yıl hedef ise 2020 ünite kan almak olduğuna dikkat çekti. 

Erdoğan Bektaş konuşmasında, “Genç Kızılay şehrin her etkinliğinde gördüğümüze çok mutlu oluyoruz. Kızılay bir sivil toplum kuruluşudur. Ve dünyanın her tarafında faaliyetleri vardır. Milletimizi Kızılay temsil ediyor. Özellikle son dönemde ülkemizin yaptığı atılımlarda, Kızılay faliyetlerini memnuniyetle mutlulukla izliyoruz. Milletimizin adına gurur duyuyoruz. Biz Türk milleti olarak insanlara söyleyeceğimiz çok güzel sözlerimiz var. Dünyanın neresine giderseniz gidin bizim milletimizin farklı olması farklı bir görünüşü vardır. Kızılay bu işi hakkıyla yapıyor kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

Rektör Çufalı’da, “Kurum olarak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne altın madalya ve berat takdim edildi. Kan vermek sürekli olan bir şeydir. Bu sene 2 binin üzerinde bir hedefimiz vardır. Bu anlamda arkadaşlarımıza, idari personelimize tekrar çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bu tür faaliyetler bir çok konuyu da gündeme taşımamıza vesile oluyor. Özekli bu sene korona virüsü sağlığın korunmasında ne kadar önemli olduğunu yaşayarak anlamış oluyoruz. Bu konuda da üniversitemize gerekli çalışmalar yapılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim