Bir çalışanının FETÖ üyesi olmasının ortaya çıkması sonucunda Zonguldak’ta isimsiz ihbarlarla bir takım çevrelerin başlattığı algı operasyonu sonucu açılan dava, yaklaşık 27 ay sonra sonuçlandı.
Yusuf Günay ve şirketlerini hedef alan bu kesimlerin böylece sevinçleri kursaklarında kaldı. Ak ile karanın birbirinden ayrıldığı davada mahkeme heyeti, Yusuf Günay’ın beraatine karar verdi.
Şirketlerinin ne mali, ne de faaliyetleri konusunda hiç bir olumsuzluk bulunmayan, çalışanlarının maaşlarını, SGK primlerini günü gününe ödeyen, çalışanlarının maaşlarından kestiği cüzi miktarlarla onları ev ve araç sahibi yapan, devlete olan vergi gibi tahakkukları da günü gününe ödeyen, ayrıca tüm yatırımlarını Zonguldak’ta yapan, önce “yerli araba üretelim” fikrini ortaya atan, bugün ise yerli üretim seferberliğine “yerli kombi üretimi” ile destek veren Yusuf Günay’ın EMKO şirketi, 58 ülkeye ihracat yapan bölgedeki tek firma.
Günay’ın ceza almasını dört gözle bekleyen malum çevreler bu karar sonrası hüsrana uğrarken, çoğunluğu Zonguldak dışında olan iş dünyası kararı sevinçle karşıladı.
Kaynak: Yenigün

Editör: TE Bilisim