Şuanda bir fiil 196 kişi, yazın ise 247 kişinin çalıştığını belirten Yusuf Günay, doğalgazın gelmesi durumunda klima fabrikası kurma hedeflerinin olduğunu belirterek “2023 yılında da hedefimiz 200 kişilik daha çalışacak klima fabrikası kurmak var” dedi.

Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, İMZA Gazetesi’ne verdiği özel röportajda şunları söyledi;

“Kombiyi test edip götürmek bizi eziyor sıkıntıya sokuyor. Burayla biz anlaşacak olursak oraya daha yakın. Orda ürettiğimiz kombiyi satmak daha kolay. Ben Zonguldaklıyım Zonguldak’ı sevdiğim için gitmiyorum. Zonguldaklı yetkililer bize sahip çıkmıyor.

DOĞALGAZ KONUSUNDA YETKİLİLER BİZE SAHİP ÇIKMIYOR!

Yaklaşık 4 seneden beri doğalgaz konusunda bir talebimiz var. 496 bin dolar verirseniz Bakacakkadı’ya doğalgaz getiririz. Hem siz hem de Bakacakkadı’nın tamamı kullanır. Bu konuyla ilgili siyasetçilerin hepsi fabrikaya geldiler, böyle bir sıkıntımız olduğunu dile getirdik. Ama kimse sahip çıkmadı. Doğalgaz gelecek olursa işimize devam edeceğiz. 2023 yılında da hedefimiz 200 kişilik daha çalışacak klima fabrikası kurmak var. Ama bize devlet büyükleri siyasiler sahip çıkarsa yapacağız. Böyle ezilerek değil. Şuanda 196 çalışanımız var. Fakat bu 196 kişi direk çalışan her gün oradan 6 tane araba müstesnasız gider. Her gün oraya 4 tane araba mal getirir. Yani büyük katma değer üretir. Kış aylarında 196 kişi, yaz aylarında 247 kişi çalışıyoruz. Dünyada istikbal sektöründe önde giden İtalyan firması Ferrori Türkiye’de bunlar radyatör ve kombi üretmek için kuruldu. Ferrori’nin sahibi öldü. Bir Amerikan firması onun mülklerini aldı. Dünyada 305 milyon dolara satın aldı. Türkiye’de çok rekabet var diye Türkiye’den çıkmak istiyorlar. Onlarında yerini satılığa çıkartırsanız 60 bin metrekare satılık alanı var. Biz orda hem kombiyi hem radyatörü üretebilecek bir tesis kurmayı hedefliyoruz. Ama ben Zonguldak’ı çok severim ve Zonguldak’ta yatırımlarımı yapmak istiyorum. 1972 senesinde babamdan kalan fındıklığın yarısını sattım. Kilimli’de 8 tane daire yaptım. Zonguldak’ın taşını toprağını bile seviyorum. Öyle isteyerek gitmek istemiyorum ama bize devlet büyükleri bize sahip çıkmıyor. 496 bin dolarlık tesisin yazılısı var zaten daha sonra yazılı değil de 250 bin dolar arasına biz bu işi yapabiliriz gibi konuşmalar oldu.

BEN FABRİKAYA DOĞALGAZ İSTEMİYORUM! BAKACAKKADI’YA İSTİYORUM…

Bakacakkadı’ya geldikten sonra yetkililerden iznimi alarak fabrikaya döşerim. Çok söz verildi ama hiçbiri olmadı. Bize en büyük söz veren Hüseyin Özbakır, o zamanki Enerji Bakanı Berat Albayrak onunla konuştuğunu halledeceğini söyledi ancak hiçbir şey olmadı. Mecbur kaldığım için Düzce gibi yerlere gitmeyi düşünüyorum, yoksa ben Zonguldaklıyım ve Zonguldak’ı seviyorum.”

(kaynak; imza gazetesi)

Editör: TE Bilisim