Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 10’uncu olağan kongresi dernek binasında yapıldı.
Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu belirlendi. Kurula Avukat Ali Osman Odabaş başkanlık yaptı. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşmalar yaptılar. 

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, 10’uncu kongrelerini düzenlediklerini ifade ederek; “sıkıştığımız zaman sayın valimiz, belediye başkanımız ve vekillerimize gidiyoruz. Daha çok valimize gidiyoruz. Biz parayla, pulla gelmedik. Sayın Köksal Toptan’a teşekkür ediyoruz. Bu binanın yapılmasında büyük emek var.” dedi. 
Tutulmaz: Bu millet vatanı için seve seve ölüme gider
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise vatandaşın, vatan için seve seve önleme gidebileceğini söyledi. Tutulmaz şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz gerçekten zor bir coğrafyada. Geçmişte atalarımız gördü. Bu toprakları vatan edebilmek için önemli mücadeleler verildi. Verilmeye de devam ediyor. Bu coğrafya da bulunduğumuz sürece mücadele devam ediyor. Bu mücadeleyi akıllı yapmamız gerek. Biz gazi bir milletiz. Allah Allah nidalara savaşa gitmeyi onur olarak görürüz. Bazı batı toplumda parayla savaşacak kişiler ön plana çıkartıyor. Bizim milletimiz vatan için ölmeyi göze alır. Siz bunu yakinen yaşadınız. Allah sizlerden razı olsun.”
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selima Alan da “vatan olarak sizlere minnettarız. Baş tacısınız.” şeklinde konuştu. 

Tek liste; Yorulmaz güven tazeledi
Kongrede mevcut Başkan Mustafa Yorulmaz tek aday olarak yer aldı. Yorulmaz, üyelerinin oyları ile yeniden başkanlığa seçildi.
Kongreye AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, bazı daire müdürleri ve şehit aileleri katıldılar. 


Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim