Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, 2018 yılbaşına girilirken fidan dağıtarak ormanlık alanlardan kaçak kesimi önleme ve yeni yıl kutlamalarında yılbaşı ağacı süslemek isteyenlere boylu fidan dağıtarak yeni yıl hediyesi veriyor.
 
Konuyla ilgili basına açıklama yapan Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel; "Yılbaşı İçin Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin" sloganı ile girmek istediklerini ve bunun için 28 ve 29 Aralık günlerinde Bartın, Kdz. Ereğli, Karabük ve Zonguldak' ta büyük alışveriş merkezlerinde fidan dağıtımı yapacaklarını bildirdi. Beşel "Kurum olarak usulsüz ağaç kesilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, bunu önlemek için orman muhafaza memurlarından timler ve ekipler oluşturduk, bu konuda Jandarma komutanlığımızda bize destek verecek, kaçak kesimin büyük cezaları var kesenlerin bu cezalarla karşılaşacağını unutmaması gerekir" dedi.
 
Ayrıca Beşel, "Yılbaşında fidan dağıtma gayemiz, gerçekten emekle yetişen önem verdiğimiz canlı bir varlık olan ağacın kesilmesinin önüne geçmektir, ancak halkın bir ihtiyacı varsa biz devlet olarak bu ihtiyacı karşılayalım istiyoruz, Bölge Müdürlüğü olarak boylu ve formlu fidan üretimine önem veriyor her yıl yaklaşık 5 milyon adet çeşitli türlerde fidan üretiyoruz, fidan dağıtım etkinliği için plastik kaplar içerisinde fidanlar hazırladık, bu fidanları 1 Ocak sabahı uygun bir alana dikmeleri için vatandaşlarımıza dağıtacağız. Yaklaşan yeni yılın Ülkemize, Milletimize huzur getirmesini, kardeşliğimizi pekiştirmesini diliyor, tüm Halkımızın yeni yılını tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim