ÖZEL HABER

Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir, Fevkani Köprüsü'nün son durumu hakkında açıklama yaptı.

Akdemir, "Köprü ile ilgili biz daha önceden ihaleye çıkmıştık. Ancak ihale süreci iptal olunca sürüncemede kaldı. Fevkani Köprüsü üzerinde bir hayli spekülasyon var. Yıkıldı yıkılacak, çatladı çatlayacak. Daha önce yıkılan köprüler var. Bunlar, Samsun, Sinop, Çaycuma köprülerinin bir anda yok olduğunu yıkıldığını gördük. Buda yetkili olarak bizi korkuttu. Kaldı ki fevkani köprüsünde  tadilat 60 yıldır yapılmamış. Hiç bir bakım onarım yapılmamış ve bu nedenle mutlaka bizde raporlarımızı, Ortadoğu ve Bursa'da ki üniversiteye sunduk. Fevkani köprüsü ile ilgili incelemeleri yaptılar. İncelemeler sonrası tutulan raporlarda mutlaka köprünün tadilatının yapılmasını bakıma alınmasını ön gördüler. Bizlerde teknik arkadaşlarımızla, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla oturduk bu konuyu enine boyuna tartışarak köprünün tadilatının ve tamiratının yapılmasına karar vermiştik. Madem bir iş yapıyoruz geniş kapsamlı yapalım biz özellikle şartnameye üniversitedeki teknik arkadaşlardan uzman kişilerin de, desteğini alarak fevkani köprüsü altında bulunan dükkanların da yeniden hem mimari düzeyde değişmesini hem de yeniden görselliğinde yaparak değerlendirmelerini isteyerek sözleşmeleri buna göre hazırlayıp çalışmalara başlayacağız" dedi.

"HERKES BİLDİĞİ GİBİ KONUŞUP KARALAMAK İSTİYOR"

 Köprü ihale fiyatının artışına değinen Akdemir; "Fevkani köprü ihalesinin fiyat artışında değinen Akdemir; "İhale fiyat artışının 3 bin 200 olduğunu belirtti. 4 Milyon olarak konuşuluyormuş bu rakamı neye göre söylüyorlar anlamıyorum. Gelsinler şartnameyi okusunlar. Kim istiyorsa gelsin evraklara baksın. Böyle bilgiler daireden dışarı çıkmaz. Burası bir resmi kurumdur, burası bir kamu kurumudur. Her bilgi dışarıya çıkmaz. Biz zaten açıklayıp söylüyoruz. Bizim gizli saklı hiç bir işimiz olamaz. Bu böyle bilinsin. Kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Herkes bildiği gibi konuşuyor, karalamak istiyor. Buna şaşırıyorum anlamakta zorluk çekiyorum. İnsanlar bildikleri şeyi konuşsunlar, bilmedikleri konu hakkında fikir yürütmesinler. Gelsinler kaynağına sorsunlar kaynağını incelesinler. Bizim bir devlet terbiyemiz var. Hala Devleti koruyan kurumu koruyan insanlarız. Biz bir kuruşumuzu bile dışarı atmamak için mücadele ediyoruz. En iyi şekilde halkımıza hizmetimizi sunacağız" ifadelerini kullandı.

"UZUN ZAMANDIR BÖYLE BİR DÜŞÜNCEMİZ VARDI"

Görevden alınan Başkan Yardımcısı Şenol Şanal'ın yerine gelen Hikmet Cebeci ile ilgili açıklama yapan Akdemir şunları söyledi; "O koltuğun tekrardan doldurulması gerekiyordu. Hikmet Cebeci elektrik mühendisimiz bu işleri de iyi bilen su işlerinde başında yıllarca çalışmış deneyimi olan ve ekibi iyi tanıyan bir arkadaşımızdır.

Şuan boşalan koltuğa da konuyu bilen konunun uzmanı sistemi bilen bir arkadaşımızı koymak istedik. Bu anlamda da, Hikmet Cebeci bey bu işin başında olacaktır. Sadece bir görev değişikliği bayrak değişimi olmuştur. Zaten değerlendirecektik uzun zamandır böyle bir düşüncemiz vardı" dedi.

Editör: TE Bilisim