Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel başkanı Hakan Yeşil, yeni işe başlayacak madenciler ve toplu sözleşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeşil yaptığı açıklamada, “Bin 500 olarak karar kılınan işçilerle ilgili 850 tanesi işbaşı yaptı. Bölgelere dağıtıldılar ve şu anda kurs görüyorlar. 25 günlük kursu tamamladıklarında fiili olarak çalışmaya başlayacaklar. Bin işçiden 850 tanesinin işe başlama sebebi sağlık ve bazı nedenlerden dolayı elenen arkadaşlarımız oldu. Elenen arkadaşlarımızın yerine yedeklerden çağırdık. Yedeklerden çağırılan arkadaşlar 500 kişiyle birlikte göreve başlayacaklar. 500 işçinin de şu anda sağlık kontrolü yapılıyor daha sonra güvenlik soruşturmaları yapılarak işe başlayacaklar. Sağlık raporları ve güvenlik soruşturmasından geçen arkadaşlarımız 850’sinde olduğu gibi temmuz ayında göreve başlayacaklar.”

“YÜZDE 15 ZAM İSTİYORUZ”

Toplu sözleşmelerle ilgili açıklama yapan Hakan Yeşil, “Biz Türk-İŞ çatısı altında ve Türk-İŞ Koordinasyonu ile birlikte bakanlara ve hükümete teklifimizi yaptık. İstanbul seçimleri bekleniyordu ve İstanbul seçimlerde şu anda yapıldı. Şu anda hükümet bize bir cevap verecek mi biz de oturup konuşacağız. Öncelikle düşük ücretli işçi arkadaşlarımızın maaşlarını 3 bin 500 TL’ye çekmek istiyoruz. Tüm işçilerimize 300 TL iyileştirme istedik. Birinci altı ay için %15, ikinci altı ay içinde enflasyon artı %3, üçüncü altı ayı için enflasyon artı %3 ve dördüncü altay içinde enflasyon artı %3 istedik” dedi.

Editör: TE Bilisim