Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, 2019 Yerel Seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Aday Olabilirim" mesajı verdi. Ayan; "2019 yılının Mart ayında yapılması beklenen belediye seçimleriyle ilgili ciddi çalışmalara girdiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Artık insanlarımızda bir beklenti var ve böyle bir görev artık bizlere yakıştırılmaya başlanmıştır. Zonguldak kamuoyunun bu doğrultuda şekillendiğini görüyoruz. Şahsımızdan da böyle beklentinin olduğunu görüyoruz. Biz hizmet için buradayız, böyle bir hizmetinde bize yakıştırıldığını gördüğümüzden dolayı bu görevden de kaçmayacağımızı belirtmek istiyorum." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Afrin Harekatı kapsamı içerisinde bu hava şartlarında sınırlarımızın dışında görev yapan bütün Mehmetçiklerimize başarılar diliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ve Milliyetçi Ülkücü hareket olarak ta Mehmetçiğimizin kalbi ve fikri olarak yanlarında olduğumuz gibi fiziki olarak ta yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu süreç içerisinde vatan topraklarına sahip çıkmak ve dünya barışını sağlayabilmek için orada görev yaparken şehit düşen şühedalarımıza da Cenabı Allahtan rahmet diliyoruz.

Zonguldak'ımızda da bu süreçte bizim göz ardı edemeyeceğimiz, sorunlarına da çare ağrıyacağımız bir vilayetimizdir. Zonguldak sorunlar yumağı ve her geçen gün çözülmesini bekledikçe arttığını görüyoruz. Yeni bir proje kapsamı içerisinde liman çevresi içerisinde bulunan mekanlar, balıkçılarımız ve sıkıntı yaşayan insanlarımız var. Bunlar ortak noktada Zonguldak'ın önünün açılacağı ve insanların sorunlarının giderileceği bir şekilde çalışmalarında yürütülmesi lazım. Lavar alanı, köprüaltı esnafı, limanda bulunan barınaklar gibi birçok konuda Zonguldak bir sahipsizlik içerisinde sorunlarıyla baş başa kalmış durumda. Ne hikmetse çözüm noktalarında da çözüm üretemeyende bir vilayet haline gelmiştir.

Bunları yıllardır siyaset yapan ve düşünen birisi olarak ta 2019 yılının Mart ayında yapılması beklenen belediye seçimleriyle ilgili ciddi çalışmalara girdiğimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu düşünceyi zaman içerisinde başta Genel Merkezimiz olmak üzere onlarla duygu ve düşüncelerimizi paylaştıktan sonra daha açık ve net bir şekilde konuşabileceğimiz bir sürece giriyoruz. Artık insanlarımızda bir beklenti var. Şahsımızla ilgili bu yönde yol haritamızı çizmemiz isteniyor. Buda Zonguldak Büyük Şehir veya Bütün Şehir olması halinde aday olmamızdır. Bu konuda aday olmamız halinde ciddi manada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, sivil toplum örgütlerindeki arkadaşlarımız ve partililerimiz tarafından bu konuda yol almamız bizden istenmektedir. Çözümsüzlüklerden dolayı önümüze gelen meselelerin şahsımız tarafından adeta çözülmesi istenmektedir. Bizler burada Zonguldak'ımız ve Türkiye'mizin hizmetindeyiz. Böyle bir görev artık bizlere yakıştırılmaya başlamıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeler devam ediyor. Yerel Yönetimler Yasası ve Cumhur İttifakı ile ilgili süreç hızlı işliyor. Mart ayı içerisinde yerel yönetimlerin nasıl şekilleneceği, büyük şehir veya bütün şehir olma durumumuz söz konusu olacak. Bu süreçler yaşandığı zaman sizlerle ve kamuoyuyla düşüncelerimi daha net bir şekilde paylaşmak istiyorum. Ama Zonguldak'ın bu sorunlar yumağından tecrübelerimizle, bilgi ve birikimlerimizle aşabileceğimiz artık insanlarımız tarafından dile getirilmektedir. Bunlar birtakım heyetler halinde bugünden önümüze gelmektedir. Bu manada üzerimize bir görev düşerse görevden kaçmayacağımızın bugünden bilinmesini istiyorum. Zonguldak Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz istihdam sağlayamadılar. Yerelde istihdamın sağlanarak Zonguldak'ta göçün önlenmesi lazım. Zonguldak'ın ekonomiye kazandırılabilmesi için girişimcilerin önünün açılması lazım. Bunların hepsini proje şeklinde düşünüp başta Genel Başkanımıza, teşkilat başkanımıza, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkanımıza iletmeyi düşünüyoruz. 9-10-11 Şubat tarihlerinde Antalya'da Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında bir kamp düzenlenecek. Süreç konusunda genel başkanımız tarafından talimatlandırıldık. Bahsettiğimiz düşüncelerimizi toplantımızda yetkili organlarla görüşerek böyle bir görevin bizim için arık kaçınılmaz hale geldiğini, yakıştırıldığını anlatıp genel başkanımız ve parti yöneticilerimizin müsaadesi doğrultusunda yol haritası çizilecek. Bu konuda artık Zonguldak kamuoyunun bu doğrultuda şekillendiğini görüyoruz. Şahsımızdan da böyle beklentinin olduğunu görüyoruz. Biz hizmet için buradayız böyle bir hizmetinde bize yakıştırıldığını gördüğümüzden dolayı bu görevden de kaçmayacağımızı belirtmek istiyorum."

 

Editör: TE Bilisim