Yavuzyılmaz, TCDD’ye ‘Zonguldak – Karabük - Ankara hattının tamamlanarak devreye alınması’ çağrısında bulunurken, tıpkı Ankara - Kars arasında işleyen ‘Turistik Doğu Ekspresi’ gibi Ankara - Karabük - Zonguldak hattında işleyecek bir ‘Turistik Batı Ekspresi’ modelini önerdi ve projenin hayata geçmesi için çalışma yapılması talebinde bulundu.

‘Turistik Batı Eskspresi’ önerisi
Milletvekili konuşmasında; “Zonguldak- Karabük - Ankara hattı artık tamamlanmalıdır. Bu hat açılır ise hattın turistik olarak geliştirilmesi hususunda büyük bir potansiyeli var. Trenin geçeceği güzergahların turistik özellikleri  de son derece yüksek. Bu ekspreslere otobüs turlarının entegre edilmesiyle birlikte farklı turistik rotalarada ulaşım imkanı sağlanabilir. Bunca yıldır geri kalınan ve ihmal edilen hattın nihayete erdirilmesi, bölgenin potansiyelini de ortaya çıkartacaktır. Böyle bir proje hayata geçirilildiği taktirde kurum, bölge ve ülkemiz için çok faydalı bir gelişme olmakla kalmayıp bu seferler dünyanın en güzel rotaları arasına girebilir. Tıpkı Ankara – Kars - Ankara hattında işleyen Doğu ekspresi gibi turistik özelliği olan bir hat yapılması söz konusu olabilir. Yani bahsettiğim “Karadeniz Turistik Batı Ekspresi” diye adlandırabileceğimiz bir ‘turistik ekspres’ hattı. Tren ulaşım yönünden de büyük rağbet görecektir. Bu konuda bölgenin tüm milletvekillerinin birlikte hareket edeceğini umut ediyorum” 

‘Genel Müdür’den yeşil ışık’

CHP’li Milletvekilinin bu çağrısına, TCDD’nin yeni Genel Müdürü Ali İhsan Uygun yeşil ışık yakarken, Alt Komisyona başkanlık eden milletvekilide; “Bu bölgede bu şekilde bir çalışma yapılması konusunda bölgenin milletvekillerinin de birlik olacağına, projeye destek vereceğine inanıyorum” diyerek Yavuzyılmaz’ın önerisine destek verdi. 

‘Turistik Doğu Ekspresi’ 

Dünyanın en güzel ilk 4 rotasından birisi olan Ankara-Kars-Ankara arasında işleyen Turistik Doğu Ekspresi 29.05.2019 tarihinden itibaren işletilmeye başlamış, Ankara-Kars-Ankara arasında her gün işlemekte olan ve yataklı vagonlardan oluşan tren, artan ilgi ile büyük rağbet görmüştür.

Editör: TE Bilisim