Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Çaycuma Havalimanı'nda, Türk Hava Yolları (THY) uçaklarının bazı uçuşlarda pisti pas geçerek iniş gerçekleştirememesi üzerine açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili uzmanlarla ve yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Yavuzyılmaz açıklamasında, uçakların Havalimanı'na inişlerinin bilimsel olarak mümkün olduğunu ifade etti.

İniş ve kalkışların aksamaması için THY'nin uluslararası uçuş kurallarına paralel olarak kuyruk rüzgarı sınırının 5 knottan 10 knota çıkartması gerektiğini söyleyen CHP'li Milletvekili, yetkililerin bu konuda adım atması gerektiğini söyledi. Yavuzyılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"THY uçuşlarının Zonguldak Havalimanı pistine güney yönünden esen 5 knot'un üzerindeki rüzgar nedeniyle bazı günler inememesi ve pisti iki kez pas geçtikten sonra yakıt durumu nedeniyle, Ankara Esenboğa havalimanına giderek iniş yapmak zorunda kalmasıyla oluşan sorunu çözmek için uzmanlar,

yetkililerle yaptığım görüşmeler ve bilimsel araştırmalar neticesinde bir çözüm yolu görülmektedir.

THY uçaklarının sefer verimliliğini sağlamak, iniş ve kalkışların aksamaması için, uluslararası kuralların izin verdiği sınırlar içinde kuyruk ve yan rüzgar limitlerinin 5 knot'tan 10-15 knot'a çıkarılması gerekmektedir. Bu sayede sorun çözülecektir.

THY yetkililerinden bu konuda gerekli kararı ivedilikle almalarını talep ediyoruz."

Editör: TE Bilisim