Sondaj çalışmasını tespit eden, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, gerçekleştirilen çalışmanın nedeni ve kapsamı hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bir soru önergesi yöneltti. 

Bölgede daha öncesinde mevzuatlara uygun olmadan hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarının döküldüğünü ortaya çıkartan Milletvekili, yapılan çalışma hakkında şu değerlendirmelerde bulundu. 

“2021 yılı Nisan ayında söz konusu bölgeye resmi makamların onayı ile hafriyat toprağı ile inşaat/yıkıntı atıklarının dökülmekte olduğunu yerinde tespit etmiş, yerel yönetimlere gerekli uyarılarda bulunmuş, ardından konuyu Meclis gündemine taşımış ve konunun takipçisi olacağımızı söylemiştik.

Konuyu gündeme taşımamızın ardından bölgeye usulsüz hafriyat dökümü durduruldu ve TBMM Başkanlığına sunmuş olduğumuz soru önergemize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen yanıtta, hafriyatların bölgedeki kıyı oyulmalarına önlem amacıyla, usulüne uygun olmadan döküldüğü Bakanlıkça da kabul edildi. 

Bugün aynı bölgede sondaj çalışmalarının yapıldığını tespit ettik ve çalışmaların nedeni ve kapsamı hakkındaki sorularımızı yine Bakanlığa yönelttik.

Yapılan çalışmaların bölgedeki afet tehlikesi ve risklerin belirlenmesine yönelik olduğunu düşünüyorum. Umarım Bakanlık ve yerel yönetimler tedbir çalışmalarını bu sefer yasal mevzuatlara uygun olarak sürdürürler. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim