Okulun yıkılmaması için sürecin başından bu yana mücadele edenlerden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, kurulun kararına ve yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerinin daha öncesinde Kız Meslek Lisesinin taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmesi yönünde “oy birliği ile aldığı” kararına gönderme yaparak, “Bu yeni karar, baskılar karşısında eğilen düşüncelerin adeta resmi kanıtı niteliğindedir.” dedi

Yavuzyılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tıpkı Cumhuriyet gibi Cumhuriyetin simgeleride yüksek karakterli koruyucular istemektedir. Kurulun daha öncesinde oy birliği ile aldığı karar bugün ki toplantıda kabul edilmemiş, o gün varılan kanaatler bugün baskılar karşısında değişmiştir. Ancak ne varki gerçekler ve doğrular eğilip bükülemez, nabza göre değişmezdir. Ak Parti’nin bu yıkım ve talan sevdası Zonguldak’ta infialler yaratmaya devam etmektedir. Peşine düştükleri rant ne kadar büyükse Bakanlıklar üzerinden, kurul üyerine tek tek baskılar yapılması şeklinde tecelli etmiştir. Bu ayıbı Zonguldak’a reva görenlere, en güzel yanıtı yine Zonguldak halkı verecektir. Bu ısrarlı İhanet girişimine karşı mücadelemiz yasal süreçleriyle devam edecektir.”

Kız Meslek Lisesinin, Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına otopark yapılmak amacıyla yıkılmak istenmesi Zonguldak’ta tepkilerle karşılanmış, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun, tarihi lise için “kültür varlığı tescil kararı” almasının ardından, Zonguldak Belediyesince binanın depreme karşı dayanıksız olduğu yönünde itirazı ve sonrasında yaşanan gelişmeler, binanın yıkılması için bir formül arayışı olarak yorumlanmıştı.

Editör: TE Bilisim