Zonguldak'ın metrekareye 201 kilogram yağış düştüğü Beycuma beldesinde yaralar sarılıyor. Beldede 15'i aşkın işyeri sular altında kaldı. Ağır hasar alan 3 bina için yıkım kararı alındı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu uyarı verdiği Zonguldak'ta önceki gün en çok yağış alan ve metrekareye 200 kilogram yağışın düştüğü Beycuma beldesinde hasarın boyutu ortaya çıktı. 15'ten fazla işyeri sular altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Bazı apartmanların bodrum katları su ve çamurla kaplandı.
AFAD gönülleri de beldede çalışmalara katıldı. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler mağdur olan vatandaşların imdadına yetişti. TOMA ekibi de bölgeye sevk edilerek temizlik çalışmalarına destek verdi. İtfaiye ekipleri cadde ve sokakları yıkayarak çamurdan arındırdı.
Biri belediye binası olmak üzere toplamda 3 bina sel sonrası ağır hasar aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yapı statiklerine ilişkin tespitlerde bulundu. Beldede işyerlerinin temizlenmesiyle birlikte hayatın normale dönmesi bekleniyor.

"Bölgede en çok Beycuma yağış aldı"
Temizlik çalışmalarında yer alan Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ilk sel anında anonslarla tahliyeler yaptıklarını söyleyerek, "Sabah 5 gibi selin vurduğu o sıralarda yağmur şiddetlendi. Alt caddede asıl yıllarca sele maruz kalmış bölgemizi ilk etapta anonslarla, sirenlerle tahliye ettik. Bütün araçları tahliye ettik. Çünkü selin geleceği belliydi. İlk sel 07.30 gibi geldi. Ama onu hafif atlatmıştık. Ama öğlen vakitleri ikinci büyük bir sel oldu. Artık gerçekten Beycuma tarihinde görülmemiş bir sel. Metrekareye 201 kilogram yağış düştü. Zonguldak ve Bartın'da en çok yağış alan bölge Beycuma idi. Ağır atlattık. İlk felaketin boyutunu çok anlayamamıştık. İkinci günden sonra felaketin büyüklüğü ortaya çıktı. Ben bütün esnafın tekrar eskisi gibi ticaretine devam etmesi benim en büyük hassasiyetim" dedi.
Öte yandan beldede afetin boyutu dron ile havadan görüntülendi.

Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 150 gündür sürüyor Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 150 gündür sürüyor

Editör: TE Bilisim