Zonguldak'ta, farklı günlerde bitkin halde bulunarak veterinere götürülen 5 yavru ebabil kuşu, bakım ve rehabilitasyonlarının ardından doğaya salındı.

Kentte, vatandaşlarca farklı tarihlerde bulunan 5 yavru ebabil, görevliler tarafından kontrol ve bakımlarının yapılması amacıyla veteriner kliniğine götürüldü. Veteriner hekim gözetiminde 2 ay süren bakım ve rehabilitasyon ile ebabil kuşlar tabiata uyum sağlayacak duruma geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10'uncu Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğü ekipleri, teslim aldıkları ebabil kuşlarını doğaya bıraktı.

Şube Müdürü Sezgin Örmeci, yaban hayatının gelecek nesillere aktarılması amacıyla titizlikle çalıştıklarını söyleyerek şöyle dedi:

"Vatandaşlarımız yaralı ve bitkin buldukları yaban hayvanlarını yetkililere bildirerek yaptığımız çalışmalara katkıda bulunabilirler. Bu konuda bize destek olan duyarlı vatandaşlarımıza kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Yaban hayatını beraber koruyalım. Kıymetli, eşsiz biyoçeşitliliğimizi gelecek nesillerimize aktaralım."

Editör: TE Bilisim