Zonguldak merkezde yapımı devam eden TOKİ inşaatında işçilerin başlattığı eylem sona erdi.

Yüklenici firmadan ücretlerini alamadıkları için inşaata çıktıkları iddia edilen işçiler içeride alacaklarının kalmayacağı yönünde söz yetkililerden söz aldıktan sonra uzlaşmaya vararak aşağıya indiler.

OLAY

İşçilerin yüklenici firmadan ücretlerini alamadıkları için inşaata çıktıkları iddia edilmişti. Vincin üzerindeki işçiler, "3 Aydır paralarımızı alamıyoruz. Eğer paralarımız ödenmezse atlayacağız" ifadelerini kullandı. İşçilerin bir kısmı ise aşağıda bekleyerek arkadaşlarına destek verdi. 

Diğer yandan ana yüklenici firmanın taşeron firmaya ödeme yaptığı, taşeron firmanın da işçilerin hak edişlerini ödediği oratay çıktı... İşçilerin henüz ödeme günü gelmemiş alacaklarını alarak bir daha dönmemek üzere memleketlerine gitme niyetiyle  para istedikleri, ödeme yapılmayınca da firmayı zorda bırakmak için bu eylemi yaptıkları ileri sürüldü... Elmas TV'ye açıklama yapan firma yöneticileri; "Herşey çok açık. İş takvimi, ödeme takvimi ortada. Bizim açımızdan hiç bir eksik yok. Yapılmamış bir ödeme yok" dedi.

Editör: TE Bilisim