Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, tüketici koruma kanunu kapsamında hizmet alan tüketicilerin iletişimden dolayı kaynaklanan sorunların giderilme süresinin 7 gündür. 7 günü geçen hizmet aksamaları sonraki fatura bedelinden düşürüleceğini söyledi.

Maden, "Hizmet alamadığı halde fatura bedelinden düşülmeyen tüketicilerimiz arıza kaydı ve giderilme tarihi ile takip eden ayda kendisine gönderilen fatura ile birlikte Merkezde Ticaret İl Müdürlüğüne ilçelerde Kaymakamlıklara başvurdukları takdirde mağduriyetlerinin giderilecektir.

"TAAHHÜTLERİ BOZMAYIN"

İnternet, telefon ve elektrik abonelik sözleşmesi imzalayarak özel kuruluşlardan hizmet alan tüketicilerimize diğer firmalardan telefon edilerek taahhütlerinin bittiğini ya da birlikte çalıştıklarını söyleyerek bir takım avantaj vaatleri ile sözleşme taahhütlerinin bozulmasına ve taahhüt bozulmasından dolayı tüketicilerin mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu nedenle özellikle bu şekilde teklif alan tüketicilerimiz taahhüdü olan firmadan teyit almadan sözleşme yapmamalıdır. Yapılan teklifi onaylamadan önce anlaşmalı olduğu kurumla görüşerek taahhüdünün bitip bitmediğini yada arayan kurumla ortaklıklarının bulunup bulunmadığını sormalı ve ona göre hareket etmelidir." dedi.

Editör: TE Bilisim