Kömür fiyatlarının her geçen gün zamlandığını ifade eden GMİS Genel Başkanı Yeşil ; “Tedarik anlamda da Türkiye'de sanayicilerimiz zor günler yaşıyor.” dedi. 

Türkiye taşkömürü kurumuna işçi alınması gerektiğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şu ifadelere yer verdi; “Dünyada ve ülkemizde kömür ile ilgili sıkıntılar Gün geçtikçe büyüyor. Kömür fiyatları her geçen gün zamlanıyor. Ve tedarik anlamda da Türkiye'de sanayicilerimiz zor günler yaşıyor şu an. Her zaman söylüyoruz Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun Zonguldak'ta stratejik bir yer olduğunu, çıkan taş kömürün de stratejik bir özelliği olduğunu yıllardır anlatıyoruz anlatmaya devam edeceğiz. 38 milyon ton şu an Türkiye'nin ihtiyacı olan taş kömürü büyük paralar ödenerek yurt dışından getirilmeye çalışılıyor.
Evet yüzde 60 yüzde 70'lere varan zamlar ile birlikte tedarik sıkıntısı ve yakınlık kömür sıkıntısı çekmekteyiz. Kömürün memleketinde kömürün cennetinde şu an vatandaşlarımız yakınlık kömür dahi bulamaz duruma geldi Bursa'da alamaz duruma geldi çünkü fiyatlar çok yeteri kadar üretemediği miyiz için yeteri kadar Piyasaya kömür veremediğimiz için bu sıkıntılar yaşanıyor.
Büyük firmalarda Yurtdışından kömür getiriyor ama şu an kömür fiyatları 300 dolara yaklaştı ve bu anlamda da firmalarda çok büyük sıkıntılar yaşıyor Çünkü 300 dolara gelsin en büyük rakamlar. Biz de şu memleketin Yerin altındaki bu zengini yeryüzüne çıkartmak için her zaman söylüyoruz Türkiye taşkömürü Kurumu nun tekrar canlandırılması işçi alınması ve üretimin artırılması ve bu sıkıntıların bir nebze giderilmesi konusunda yetkililere buradan yeni sesleniyoruz ısrarla bunları söylemeye devam edeceğiz Çünkü artık bizim yurt dışına ödenecek büyük paralarımız yok nokta kömür memleketinde artık kömürü bildiğim çıkartmamız gerekiyor ekonomiye Yerin altındaki zenginliği bizim katmamız gerekiyor ama ne yazık ki yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Kömür memleketine kömür çıkartmak için işçi alınsın diye bir mücadelenin içine girdik bu konuda hiç yılmadık ve yılmayacağız da. Ama yetkililerin de dediğin gibi konuyu bir an önce el atması gerekiyor. Bu kömürün yeryüzüne çıkarılıp ekonomiye kazandırılması gerekiyor.


KÖMÜR MEMLEKETİNDE KÖMÜRSÜZ KALDIK
Kömür cennetinde kömürsüz kaldıklarını vatandaşların yakımlık kömür dahi bulamadığını ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Vatandaşların yakımlık kömür dahi bulamadığı Zonguldak'ta bu içler acısı bir durumdur. Tabii Biz her zaman türlü bu işin takipçisiyiz ve sonuna kadar da takipçisi olmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. 

TTK’nın kömürünü alıp da sosyal medyadan satanlara da işçilere tepki gösteren GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “ İşçi arkadaşlarımıza yakımlık kömür olarak verilen sosyal bir haktır. Verilen bu kömür sosyal medya üzerinden satışa çıkartmaları hoş değil Ve bu konuda biz arkadaşlarımızı uyarıyoruz gereken nerede arkadaşların da söylüyoruz. Şu anda yardım kömürleri dağıttı ki bitmek üzere arkasından 2 arkadaşlarımızın istikhak olarak aldıkları yakınlık kömürlerde dağıtılmaya başlandı ama yeteri kadar yine söylüyorum dağıtamıyoruz arkadaşlarımızın Bu kış yaşadığı sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Vatandaşımı bırakın dışarıyı burada kömür satış noktalarından dahil kömür bulamıyor vatandaşları mı arkadaşlarımız dediğimiz gibi bu kömürün üretiminin artması gerekiyor vicdanen Bizler bu konuda çok rahatsız çünkü mücadele ediyoruz anlatıyoruz ama dediğim gibi yetkililer bunun bir an önce önüne geçmek zorunda ve bunun mücadelesi bizde devam edecek.” ifadesine yer verdi. 


(Haber: Ekrem AÇIKGÖZ)

Editör: TE Bilisim