Tosun yaptığı açıklamada: "BASIN AÇIKLAMASI

Zonguldak ilimizin Kozlu İlçesinde, Belediyemizin elektrik borcu nedeniyle şehir şebekesine su sağlayan pompaların elektriklerin kesilmesine ilişkin Kozlu Belediye Başkanımız Sayın Ali Bektaş’ın açıklamaları kamuoyunun malumudur.
AK Parti İl Başkanlığı olarak Ramazan Ayının geldiği bugünlerde 42 bin nüfuslu bir ilçenin, belediyenin iki aylık toplam yaklaşık 3 milyon liralık elektrik borcu gerekçe gösterilerek susuz bırakılmasının doğru olmadığı görüşündeyiz.  
İlgili şirketin bu konudaki yaklaşımının kamusal yarar çerçevesinde yeniden gözden geçirmesini diliyoruz.  Çözümün bu minval üzere gerçekleşmesi, hemen arifesinde bulunduğumuz,  paylaşım ve dayanışmanın zirve yaptığı Ramazan ayının ruhuna daha uygun ve tercih edilir olacağını değerlendirmekteyiz.
Kurumların böyle vesilelerle yıpratılması kamusal bir yarar sağlamayacağı gibi, konuyu kamuoyunu telaşa ve endişeye sevk edecek şekilde ele almaya gerek bulunmamaktadır.
Parti olarak Kozlu halkımızın su sıkıntısı çekmesine yol açabilecek bu konuda, ilçenin seçilmiş temsilcisi Belediye Başkanımız Ali Bektaş ile birlikte gerek ilgili şirket, gerekse diğer kamu kurumları nezdinde çözümü en kısa zamanda sağlamak için görüşmelerimiz devam etmektedir.
Sorunun mağduriyete yol açmadan çözüleceğine inancımız tamdır."

Editör: TE Bilisim