Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, ikametgahı Eskişehir olan yurttaşların şehirdeki otellerde tek gecelik konaklama yapmasını yasakladı. Valinin, tek gecelik oda satın alınıp eğlence düzenlenmesinin önüne geçmek amacıyla böyle bir karar aldığı belirtildi.
Kararla birlikte artık Eskişehir’de olan otellere ikametgah adresi Eskişehir olan kişiler en az 5 günlük rezervasyon yapabilecek. Vali başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan bu karar, şehir merkezi başta olmak üzere Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerindeki otellerde geçerli olacak.

''EV BULUŞMALARI VAKALARI ARTIRDI''

Ev ve park buluşmaları ile ziyaretler nedeniyle kentteki vaka sayısının arttığını ileri süren Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “Kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Annelerimizin, ablalarımızın evlerde toplanmaları da vakaları yukarı çekti. Eskişehir’de herkesin olumlu katkı yapmasını bekliyorum. Toplu halde bulunmalardan uzak durmak lazım. Bunu biz denetimle yapmaya çalışıyoruz. Denetliyoruz ama kişiler bunu iç alemine de alıp, davranışlarına da geçirirse bu süreç çok daha kolay atlatılabilir. Belki denetimlere de çok fazla ihtiyaç kalmaz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim