Afet Eğitim çadırını ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, "toplumda artık herkesin afete hazırlık olması, afetle ilgili bilgili olması gerekiyor"dedi.

2021 Afet Eğitim Yılı Kapsamında, afet bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla,  Zonguldak'ta Valilik önüne afet çadırı kuruldu.
AFAD eğitim çadırını Vali Mustafa Tutulmaz ziyaret etti.AFAD il müdürü Ahmet Güngör yaptığı konuşmada, 2021 Afet Eğitim Yılı Kapsamında, afet bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla,  vatandaşlara afet eğitimi verdiklerini ifade etti.

Vali Mustafa Tutulmaz'da konuşmasında afet eğitiminin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Günlük hayatta bir binanın zaman zaman afet yaşanabiliyor onun için toplumda artık herkesin afete hazırlık olması, afetle ilgili bilgili olması gerekiyor. Afetler konusunda duyarlı olmalıyız hassas davranmalıyız. Bize gelmez dememeliyiz, kime ne zaman nerede nasıl bu afetin olacağı belli değildir.Buna dikkat etmeliyiz. Bu eğitimleri de önemsiyoruz. Bütün Zonguldak'ta hemşerilerimizin bu tür eğitimleri daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Şeklinde konuştu.

100 BİN KİŞİ AFET EĞİTİMİ VERİLDİ
Törende AFAD il müdürü Ahmet Güngör Vali Mustafa tutulmaz'a tam donanımlı AFAD kurtarma aracını tanıttı.
AFAD il müdürü Ahmet Güngör burada yaptığı konuşmada Zonguldak'ta 100000 kişi afet eğitimi verdiklerini ve bu eğitimler devam edeceklerini ifade etti.AFAD kurtarma aracını vatandaşlar ziyaret ederek tanıtım yapıldı vatandaşlar hayat kurtaran afatın her türlü donanıma sahip olmasının önemli olduğunu ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim