Elmas TV'de yayınlanan Atilla Öksüz'ün hazırlayıp sunduğu ''Artı eksi'' programına katılan Zonguldakspor Başkanı Süleyman Caner, Vali Erdoğan Bektaş ile yaptıkları görüşmede konuşulanlar ile ilgili soruları yanıtladı.

Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ettiniz. Ne anlattınız ve Vali bey ne dedi?

Şuanda yeni bir yönetim oluştu yeni sezon için. Arkadaşlarımız ve ben sürekli vali beyle görüşüyoruz. Ama yönetici arkadaşlarımız da biz de görüşelim, yani biz de aynı şeyleri söyleyelim, taleplerimizi iletelim dediler.

Randevu talep ettik, sayın valimiz de verdiler, gittik randevumuza. Sayın Ak Parti İl Başkanımız Zeki Tosun, Belediye Başkanımız Selim Alan da eşlik ettiler, sağolsunlar. Görüştük, anlattık derdimizi.

Yani özetle, bu sezon açısından ekonomik tablo hiç iyi olmadı. Destek olmadan bu işin yürüyemeyeceğini, şuana kadarki tabloda zaten en büyük destekçimizin de Zonguldak ilinde görev almış sayın valilerimiz olduğunu aktardık.

Kendisi de elinden geldiği imkanlar açısından yardım olacağını söyledi, sağolsun. Sponsorluk konusunda vali beyden yardım istedik. Vali bey sağolsun bizi kırmadı Eren Enerji ile gerekli görüşmeyi yaptılar sponsorluk için. Eren Enerji’den bu hafta bize bir cevap gelecek. Ona göre bir yol çizeceğiz

Vali beyden sadece Eren Enerji konusunda girişimde bulunmasını mı istediniz?

Tabi. Takımın bir yola çıkması lazım şimdi. İçinde bulunduğumuz tabloda sıkıntı büyük. Bir kere arabanı bir yola çıkarmamız lazım. Yani arabanın yol yürümesi lazım ki gerisini de biz getirelim

Bize izah eder misiniz. Bizim şimdi mali tablomuz ne? Kulübün bu sene maçlara çıkabilmesi, transfer yapabilmesi için şuanda ne kadar para gerekiyor?

Şuanda bu takımın mücadele etmesi için 5-6 trilyonluk bir bütçe lazım. Yani bunu çekip çevirmek zor. Biz sezona başlayınca gerisini getirmeye çalışıyoruz. Her sene böyle yaptık ama bu sene tıkandık.

Vali beyle görüşmemiz dışında da girişimlerimiz olacak. Gençlik ve Spor Bakanına çıkılacak. Sayın valimiz, elediye başkanımız, Ak Parti il başkanımız, milletvekilleri bu görüşmede bize eşlik edecekler.

Futbolculara 450 bim lira borcumuz var. Transfer dönemi bitene kadar bu parayı ödememiz lazım. Bu borcu ödersek transfer tahtası bizim için açılacak.

Her sene Sayın Zeki Yurtbay yardım ediyor, sağolsun. Yine onunla görüşeceğiz.

Daha fazla forma reklamı vermek isteyen varsa, biz her şeye açığız.

Peki Eren Enerji’den ne kadar istiyorsunuz?

Şuan piyasada olan rakamlar 1-1,5 trilyon. Tabi buarada sponsorun yaklaşımı önemli. Ne kadar yardım yapcağına sponsor karar verecek. ‘Biz şu kadar talep ediyoruz’ diye bir kıstasımız yok.

Biz niye her sene aynı sancıyı çekiyoruz? Niye sürekli para arayan bir Süleyman Caner’le karşılaşıyoruz?

Biz 2013’te göreve geldiğimizde kulübün kasasında bir kuruş para yoktu. Sonrasında yardımlarla takımı kötü durumdan çıkardık.

Ama bu kulübün sabit bir geliri yok. Sabit gelir olmadığında her sene aynı sıkıntıyı maalesef çekmeye devam ediyoruz.

Sakatlıkların çoğu sahanın bozukluğundan kaynaklanıyor. Bir trilyon para lazımdı sahanı yenilemek için ama ödenek çıkmadığı için gerçekleşmedi.

Editör: TE Bilisim