Aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin, ülkemizin dirliğine, birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne yönelik hain, kalleş darbe girişimi ve kalkışma hareketi karşısında gösterdiği onurlu duruş sayesinde; hainler yenilgiye uğratılmış, bu kutsal vatanın sahipsiz olmadığı tüm dünyaya gösterilmiş, 15 Temmuz bir İstiklal ve istikbal destanı ve bir milli irade mücadelesi olarak şanlı tarihimizde yerini almıştır.
Ülkemiz ve aziz milletimiz, yüzyıllardır iç ve dış mihraklarca yönlendirilen sayısız tehdit, kirli oyun, tuzak ve saldırı teşebbüsleri ile karşı karşıya kalmış, bu asil millet Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt  Zaferi’nde, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, aynı inanç, azim ve kararlılıkla, yeniden diriliş ve varoluş mücadelesi vererek aziz vatana, devletine bayrağına ve  kendisine yapılan bu alçakça ihanete, darbeye ve demokrasimize suikast girişimine  geçit vermemiş, iç ve dış güçlerin projesi olan, milli iradeyi yok sayan  hain FETÖ terör örgütüne milli irade tokatı atılarak, hak ettiği ders verilmiştir.
Bu kalkışma, ihanet ve darbe girişimi karşısında "Halkın gücünün üstünde bir güç yoktur" diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın o anlamlı çağrısıyla feraset sahibi necip halkımız, gencinden yaşlısına, kararlı bir tutumla direnmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatansever gerçek mensupları ve emniyet güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonucunda ülkemize ve devletimize sahip çıkılmıştır.
Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalanması ve düşmana çevrilmesi gereken silahların kendisine yönelmesi ile birlikte bu asil ve cesur millet, canından üstün tuttuğu vatanı ve demokrasisi uğrunda tankların önüne yatarak darbe girişimine engel olmuş, hainlere en ağır şekilde karşılık vermiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Ülkemizin hızlı yükselişini, gelişip büyümesini, bölgemizdeki fark edilen gücü ve etkinliğini, toplumsal birlik ve bütünlüğümüzü hazmedemeyen, karanlık güç ve dış mihrakların ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün yok edilmesine yönelik kirli oyun, teşebbüs ve düzenleri hiçbir zaman bitmeyecektir.
Ülkemizin birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışan o üst akıl ne yaparsa yapsın, ne kadar uğraşırsa uğraşsın, milletimiz ve devletimiz hedeflerinden asla taviz vermeyecektir.
İşte o nedenle, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlara ve projelere karşı her zaman uyanık ve dikkatli olmalı. 15 Temmuz gecesi kalkışılan hain darbe girişimini unutmamalı, hatırlamalı ve anlatmalıyız. Milletimizin destansı mücadelesini, şehitlerimizin hatırasını, gazilerimizin kahramanlığını hep yaşatmalıyız. 
 Milletimizin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı hiçbir zaman eksilmeyecek gelecek nesillerce yaşatılacaktır.
Devletimizin son yıllarda dış politikada, enerjide, savunma sanayinde, ulaştırma ve altyapıda, teknoloji, uzay, havacılık, eğitim, sağlık ve benzeri alanlardaki, imrendiren, göz dolduran, dünyada dikkatle takip edilen, izlenen başarılı atılımları artarak devam edecek, bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimiz sonsuza dek sürecek, vatan milletin, irade milletin olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle;  ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü uğrunda, bizlerin huzur,  refah ve geleceği için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. 
O geceyi aydınlık sabahla buluşturanlara bin selam olsun.

Editör: TE Bilisim