Zonguldak Valisi Ali Kaban maden göçüğü ile... paylaşan: elmastelevizyonu

Gelik Ayiçi'nde Bahadırlar Madencilik'te meydana gelen göçükte kalan iki işçiyi ulaşma çabaları devam ederken Vali Ali Kaban, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ve TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile birlikte olay yerine geçti.

Vali olayın meydana geldiği bölgeye geldi


Benli, Zonguldak Valisi Ali Kaban ile birlikte olayın meydana geldiği maden ocağına geldi. Burada İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi tarafından karşılanan Vali Ali Kaban, olayla ilgili bilgi aldıktan sonra madenci ailelerinin yanına gitti.


Ocağın girişinde de incelemelerde bulunan Vali Kaban, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:
"Özel bir ocakta çalışma yapılırken maalesef bu üzücü olay meydana geldi. Hemen müdahale edildi.  Gerek TTK ekiplerimiz, gerek AFAD ve jandarma ekiplerimiz bir saat içerisinde ulaşıp ilk müdahaleyi yaptılar. İki işçimiz şu anda içeride ulaşılmaya çalışılıyor. Dünden beri zaten arkadaşlarımız da buradaydılar. Bu gün de Sayın Müsteşar Yardımcımız da çalışmaları incelemek için aramıza katıldılar. Yer altında çalışmak gerçekten çok zor bir olay. Bazen böyle şanssızlıklar da oluyor. İnşallah ilk fırsatta ulaşıp, işçilerimize ulaşma hususunda arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Geçmiş olsun."

"32 metrelik hat var"


TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu meydana gelen olayla ilgili teknik bilgi verdi. Ekiplerin olayla ilk muhatap oldukları anda kendilerine bir seçenek belirlediklerini ifade eden Eroğlu, "Aldığımız bilgi bu tür müdahalelerde farklı hamle seçenekleri oluyor. Arkadaşlar olayla ilk muhatap oldukları anda kendilerine bir seçenek belirlediler. O seçeneği izlediler. Şu anda sona gelmesi bekleniyor. 8 sarmalık 32 metrelik bir hat var. Eğer orada şu andaki mevcut seçenekler umulan bulunamazsa başka bir seçenekleri var. Diğer ekiplerle birlikte senkronize şekilde çalışmalar sürüyor" diye konuştu.
Vali Ali Kaban, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından bölgeden ayrıldı. Mahsur kalan iki işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Editör: TE Bilisim