Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, THY uçaklarının 15 günde 3 kez pas geçtiği Zonguldak Havaalanıyla ilgili Elmas TV’ye açıklamada bulundu. Bektaş, İstanbul’dan kalkan uçağın Zonguldak Havaalanını pas geçmesinin nedeninin rüzgar olduğunu söyleyerek, Türk Hava Yollarının uçuş güvenliği konusunda çok hassas olduğunu dile getirdi. Vali Erdoğan Bektaş; “Biz havaalanının tüm eksiklerini görmek için mücadele ediyoruz, bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. THY uçaklarının indiği saatlerde bölgede rüzgar oluyor, bu yüzden sefer saatlerinde düzenleme olabilir.”

“BİLET SATIŞLARI BEKLENENDE İYİ GİDİYOR”

Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak, Bartın, Karabük’te yaşayanların uçak seferlerine ilgi gösterdiğini ve bilet satışlarının beklenenin üzerinde olduğunu söyleyerek, “Havaalanı konusunda Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden kapsamlı bir araştırma istedik, raporları bekliyoruz. Filyos Projesi kapsamından orta vadede büyük bir yoğunluk beklediğimiz Zonguldak Havaalanının eksiksiz çalışması için uğraşıyoruz” dedi.

“İPTAL EDİLMEYEN SEFER SAYILARINA BAKALIM”

Vali Bektaş; 15 günde iptal olan sefer sayısı 3 fakat sorunsuz yapılan sefer sayısına dönüp bir bakmak lazım, bölge halkıda havaalanına alıştı, her şey iyi giderken yok seferler iptal olacak, yok şuraya kaydırılacak diyerek insanların moralini bozmaya gerek yok. Bugün Ankara’da da, İstanbul’da da uçuş iptalleri olabiliyor. THY uçmaya devam edecek, Atlas Jet’de uçacak.

“PAS GEÇMESİNİN NEDENİ GÜNEY RÜZGARI”

Vali Erdoğan Bektaş, ”Dün yetkililerle görüştük, hava güneşli olsa bile, iniş esnasında kuyruktan alınan güney rüzgarıyla güvenli iniş sağlanamadığını söylediler. THY uçağı İstanbul’dan kalkmış, Zonguldak’a kadar gelmiş neredeyse piste tekeri değecek bir daha kalkıp gitmiş Ankara’ya. Bunda THY’nin ne karı olabilir ki. Bu işi bilenlerin açıklamalarına saygı duymak zorundayız.”

Editör: TE Bilisim