Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Alaplı Organize Sanayi bölgesinde 20 yıldır özlem ile beklenen ilk fabrikanın temelini kesilen kurbanlar ve dualarla attı.
Ereğli Öğretmenler Pazarı tarafından gerçekleştirilen ve silginin üretileceği fabrika 1999 yılından bu yana 20 yıldır büyük mücadeleler verilen OSB için büyük önem taşıyor. Bu yılsonunda tamamlanması beklenen fabrikada silgi başta olmak üzere kırtasiye malzemeleri üretilecek.
Gerçekleştirilen temel atma törenine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 25. Ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Altıntaş, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, siyasi parti ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Vali Bektaş, 1999 yılında çalışmalarına başlanan Alaplı OSB’de verilen büyük emeklerin bulunduğunu kaydederek, “Alaplı’mıza hayırlı olsun. İnşallah kısa sürede tamamlanır ve faaliyete girerek, istihdama katkılarda bulunur” dedi
Çaturoğlu ise yaptığı konuşmada, Öğretmenler Pazarı yetkililerinin Milletvekilliği döneminde kendilerine gelerek, fabrika kurma adına yardımcı olmalarını istediklerini ve fabrikanın Alaplı OSB’ye kurmaları için kendilerine öğüt verdiğini ifade etti. Bu öğüt ile dışarı giden bir yatırımı Alaplı’ya kazandırdıklarını kaydeden Çaturoğlu, “Kendilerini kutluyorum. Tamamlandığında İlçe ekonomizme önemli katkılar yapacaktır.” dedi.
Alaplı TSO Başkanı Ocak ise yaptığı konuşmasında, OSB’de büyük emeklerinin bulunduğunu belirterek, “20 yıldır Alaplı’da OSB çalışması gerçekleştiriliyor. İlk Kez temel atmanın bu mücadelede büyük emeği olan bir isim olarak gururunu yaşıyorum” dedi.
Yapılan konuşmalarının ardından dualarla kurban kesilerek, ardından Vali Bektaş ve diğer yetkililer temel atma butonuna basarak, temellere ilk harcı attılar.
Öte yandan Vali Bektaş, törende bulunan bir bebeği kucağına alarak sevdi.

Editör: TE Bilisim