Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde polis ekipleri, boş bir dairede sera düzeneğiyle 70 kök Hint keneviri ile 233 gram uyuşturucu ele geçirdi.

Uyuşturucu madde ile ayrıca bitkilerin yetiştirilmesi için gerekli ortamı sağlamak adına bulundurulan 40 litre sıvı gübre, dijital zamanlayıcı, ısı ve ışık düzeneği, fan, buhar makinesi, ısı ve nem ölçer, oynar başlıklı kamera ele geçirildi.

Operasyonda, içlerinde doktor olduğu öğrenilen A.A.K ile S.C serbest kalırken evde uyuşturucu yetiştirdiği belirlenen B.Ç. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Zonguldak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Öte yandan olaya karışan doktorun açığa alındığı öğrenildi.

DOKTORUN KİMLİĞİ ŞAŞIRTTI

Açığa alınan doktor A.A.K.'nin, Amelebirliği Başkan vekili Murat Köseoğlu'nun oğlu olduğu öğrenildi. Amele Birliği'nin işçi kanadını vekaleten temsil eden Köseoğlu'nun doktor olan oğlunun uyuşturucu yetiştirmek suçundan açığa alınmasının ardından kafalarda soru işaretleri kaldı. Uzun süredir asaletini bekleyen Köseoğlu'nun kuruma zarar verdiğini düşünen maden işçileri: "Murat Köeoğlu uzun süredir vekaleten bu görevi yürütüyor. Ne çalışması yapıyor anlamıyoruz. Oğluna hayrı olmayan birinin Amemebirliği'ne ne hayrı olacak. Yetkililer bunu düşünmelidir" dediler.

AMELEBİRLİĞİ'NDE İŞLER YARIM MI KALIYOR?

Bilindiği gibi Amelebirliği uzun süredir “vekaletle” yönetiliyor. TTK Üzülmez Müsessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu’nun bir ayağı TTK’da, bir ayağı Amelebirliği’nde. Yarım gün TTK’da, yarım gün Amelebirliği’nde çalışıyor. Bu durumda işler “yarım” kalıyor mu bilinmiyor ancak işçi kanadı oğlunun uyuşturucu operasyonun ardından göz altına alıp daha sonra açığa alınmasının hemen ardından duruma tepki gösteriyor.

Editör: TE Bilisim