Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Zonguldak, Ereğli ve Alaplı'da görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Ereğli Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe; Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Necati Günay, Alaplı Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Doğan Bostancı, Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş, Başkan yardımcıları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Gecede yemeğin ardından Dernek Başkanları günün anlam ve önemini belirten kısa konuşmalar yaptı.

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, cezaevlerinde yatan gazetecilere vurgu yaptı. Günay, "Ömürlerini FETÖ ile mücadelede geçiren onurlu, demokrat ve sadece siyasal iktidara muhalif oldukları gerekçesiyle FETÖ'cü diye suçlanarak cezaevlerinde yatırılırken, bizim burada aslında Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması değil, bu meslektaşlarımızın bir an önce hak ettikleri özgürlüklerine kavuşmasını sağlamak için eylem yapıyor olmamız gerekiyordu.'' Dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde konuşma yapan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarken, gazetecilik mesleğinin emekliliğinin olmadığını söyledi. 

Uysal, ‘'Gazeteci bu mesleğe girdiyse alan da çalışsa da da, evinde yazsa da çalışan gazetecidir. Çalışan gazetecinin emekliliği olmaz. Yaşınız kaç olursa olsun, gazeteci demek çalışan gazeteci demektir.'' 

 

GÜNAY'A YANIT VERDİ

‘'Ereğli Gazeteciler derneği başkanımız, gazetecilerin içeride olduğundan bahsetti. Hiç kimse gazetecilik yaptı diye, bir köşe yaptı diye, görüşünü ifade etti diye içeri alınmaz. Muhakkak buradaki ayrımı hukuka bırakmak lazım. Niçin içeri alındı? Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Basıncı kimliği adı altında artık ülkelerde rahat dolaştığı için bu devletin organlarına bırakmak lazım.'' Şeklinde konuştu. 

 

‘'SEVGİ TOHUMLARI EKELİM''

Necip Fazıl Kısakürek'ten dörtlük okuyan Uysal, mücadele vurgusu yaptı.

‘'Tohum saç bitmezse toprak utansın Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Bizler tohum saçalım, her gün kalktığımız zaman hedeflerimize koşmak için çalışalım, çabalayalım, gayret edelim. Her zaman her toplumda sevgi tohumları ekmeye mücadele edelim.

 

‘'BÜYÜK EREĞLİ İÇİN HAREKET ETMELİYİZ''

Beraber ses çıkartmamız lazım. Ortak paydada, bir araya geleceğiz. Mükemmele ulaşmak için 2 unsur var; Kendimize inanmak, kendi içimizdeki gücümüze inanmak. Birlikte beraber hareket etmemiz lazım. Büyük Zonguldak'a, şanlı Zonguldak'a, Ereğli'mizi büyük hale getirebiliriz. Bu güç bizde var. Damarlarımızda da var. Yüzümüze de yansıyor. Hep birlikte el birliği ile hareket etmeliyiz. Uzaktan gelen misafirlerimize ve Karadeniz Ereğli'de yaşayan gazeteci kardeşlerimin Gazeteciler Gününü kutluyorum. İnşallah uzun yıllar bu mesleği yaparsınız. Yaptığınız meslek çok ama çok önemli. Bir o kadar da saygılı meslek. Sizlerin davranışları, konuşmaları, sorunlar karşısında çözüm önerileriniz, yaşamış olduğunuz bölgeye katkılarınız bunlarla ölçülecek.'' İfadelerini kullandı.

Programın sonunda Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yemeğe katılan basın mensuplarına hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim