İddiaya göre ihaleyi alan firmanın çalışanları değerle hurdaları Hurda İşletmesi Müdürlüğü'ne göndermek yerine ilçede bulunan ve akrabası olduğu iddia edilen hurdacıya veriyor. Özellikle değerli bakır gibi değerli hurdaları ayıran firma çalışanı bu yöntemle devleti binlerce lira zarara sokarak haksız kazanç elde ediyor. Geçtiğimiz günlerde Elmas TV internet sitesinde yer alan haberin ardından ekipler hareke geçti. Yapılan haberi ihbar kabul eden ekipler, haberin hemen ardından Zonguldak'a gelerek inceleme başlattı. Ekipler tarafından yapılan incelemelerin ardından soruşturma başlattığı ve iş akidlerinin fesh edildiği öğrenildi.

OLAY NEYDİ?
Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) bağlı Hurda İşletmesi Müdürlüğü tarafından, Zonguldak’ta bulunun kamu kurumlarının hurdaları ihaleyle ile bir firmaya verilerek toplanıyor. İddiaya göre ihaleyi alan firmanın çalışanları değerle hurdaları Hurda İşletmesi Müdürlüğü'ne göndermek yerine ilçede bulunan ve akrabası olduğu iddia edilen hurdacıya veriyor. Özellikle değerli bakır gibi değerli hurdaları ayıran firma çalışanı bu yöntemle devleti binlerce lira zarara sokarak haksız kazanç elde ediyor.
Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) bağlı Hurda İşletmesi Müdürlüğü tarafından yapılan nakliye ihalesini alan firmanın durumdan habersiz olduğu öğrenildi. Çalışanlar tarafından kurulan bu sistem sayesinde hem ilçede bulunan hurdacı hem de hurdacının akrabası olan nakliye şirketi çalışanı binlerce lira haksız kazanç elde ediyor. Hurda İşletmesi Müdürlüğü ve Nakliye firmasının konuyla ilgili soruşturma yürüterek, devletin zararına dur demesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim