Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Genel Başkanı Hakan Yeşil, grizu faciasının üzerinden 38.yıl geçtiğini ve hala acıların taze olduğunu söyleyerek, madencilerin iyi şartlar altında çalışması için yarı mekanize ve esnek mekanize gibi büyük projelerin hayata geçirildiğini belirtti. 
''Unutulmayan acılardan bir tanesi''
Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Genel Başkanı Hakan Yeşil, unutulmayan acılardan bir tanesi olduğunu söyleyerek, ''Bundan 38.yıl önce armutçukda yaşanan iş kazası sonucunda 103.madenci kardeşimizi kaybettik. 7 Mart Pazara deng geldiği için 8 Martta yaptık. Tarihimizde unutulmayan acılardan bir tanesi. Her yıl 7 Mart tarihinde anıyoruz arkadaşlarımızı. Bu vesile ile arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz.Bizim madencilik sektörü zor bir meslek. Yer altında yapıyoruz madenciliği. Zor bir meslekte bazı arkadaşlarımızı kaybediyoruz. Her kazandan sonra da bir daha yaşanmaması için tecrübeli olarak bize geri dönüyor. Tabi son zamanlarda yarı mekanize esnek mekanize sistemler hayata geçirilmeye başlandı. Bunlar büyük projeler.İşçi sağlığının korunması açısından bizim için önemli projeler. Bular arakadaşlarımızın daha rahat ortamda çalışması için atılan adımlar. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu açıların tekrar yaşanmaması için Kurumla istişareler içinde oluyoruz''dedi. 
''8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun''
8 Mart Dünya Kadınlar günün kutladığınıda ifade eden Yeşil, ''Bu anlamda 8 Mart Kadınlarımızın günü Bu vesile ile sizlerin aracılığıyla Kadınlarımızın gününü kutlamak isterim. 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun. Ülkemizde artan kadın cinayetleri kadın istismarları önlemlerin arttırılması ve kadınlarımızın en iyi şartlarda yaşaması için cezaiyi talepleri arttırılması gerek''diye konuştu.
Emre Can Bayram

Editör: TE Bilisim