AK Partili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Belediye Encümen Üyeliği seçimlerine de hile karıştırdı. Mahkeme kararlarını hiçe sayan Ömer Ünal’ın Zonguldak İdare Mahkemesinin belediye encümeni seçimini iptal etmesinin şokunu yaşıyor. 

Ömer Ünal, Bir üyenin Belediye Meclisi üyesi arkadaşının adını “Buğra” yerine “Buvra” yazdığı için oy pusulasını iptal etti. Bunun üzerine Zonguldak İdare Mahkemesine giden Buğra Uzun, Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkardı. Filyos’ta hafta da bir gün toplanması gereken Belediye Encümeni mahkemenin kararıyla bundan sonra toplanamayacak. Eski Belediye encümeni üyeleri ile Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın karar alması halinde ise suçlu olacağıda ifade edildi.
Filyos Belediye Meclis Üyeleri tarafından 5393 saylı Belediye Kanunun 33 maddesinin b fıkrasına göre encümen üyeliği seçimi yapılması için Belediye Meclisi 2 Nisan 2021’de toplandı. Meclis Üyesi Ahmet Üzülmez kapalı yapılan oylamada yine kendisi gibi meclis üyesi olan Buğra Uzun’nun adını “Buvra Uuzn” diye yazdı. Oylama sonucunda Başkan Ömer Ünal bu oyu geçersiz sayarak iptal etti. Bunun üzerine Buğra Uzun Zonguldak İdare Mahkemesine başvurdu. Başvuruda, Meclis oylamasında geçersiz sayılan oy nedeniyle eşitliğin bozulduğu ve kura çekimine gidilemediği kaydedildi.  Belediye Başkanı Ömer Ünal savunmasında “Buğra” ve Buvra” isimlerinin çok farklı olduğunu bu yüzden oyu geçersiz sayarak iptal ettiği savunmasını yaptı. 
Zonguldak İdare Mahkemesi Buğra Uzun’un itirazını kabul ederek Filyos Belediyesinin 2 Nisan’da yaptığı Encümen seçimlerinin iptaline karar verdi. Belediyelerde hafta da bir gün toplanıp karar alması gereken belediye encümeni Filyos’ta artık toplanamayacak. Eski belediye encümenlerinin karar alması halinde suç işleneceği ifade edildi. Kanun ve yasa tanımayan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın şimdi ne yapacağı ise kamuoyunda merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim