Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr.Hakan Kutoğlu Zonguldak Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette bulundu.

Ziyarette 22 Ocak'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak ziyaretini değerlendiren  Prof. Dr. Kurtoğlu, "Devlet büyüklerimizin kentimize ilgi göstermesi önemli projelerinde Zonguldak'ta gerçekleşmesi çok önemli ve değerlidir. Cumhurbaşkanımızın daha Zonguldak'ımıza sık sık gelmiş olması ve gelecek olması güzel bir şey. Böylece kendisi Zonguldak'taki durumları kendisi görme imkânına sahip olacak, hem de bu vesileyle Zonguldak'ta sorunlarını bizler, bizler derken tabii ki siyaset kurumları, basın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları anlamda söylüyorum kendisine yakından aktarma imkanı bulabilirler. Umarım ki bu ziyarette Zonguldak için önemli müjdeler çıkar önemli faydalar sağlar diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 


Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ayrıca yaptığı açıklamada, basına yapılan saldırıyor kınadıklarını söyleyerek şu sözlere yer verdi; "Biz basını kentimizin duyu organları olarak görüyoruz. Bizim göremediğimizi, ve duyamadıklarımızı dile getiriyorlar. Basında bir hata yaparsa yargıya başvurmaktan başka bir yol yoktur eğer ki herkes kendi adaletini sağlamaya çalıştığı toplum yaşanmaz bir hale gelir bu noktada Biz şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi basınımızın da görevini yapmasını engelleyecek her türlü eylemin karşısındayız. Eğer burada yanlış ve tutumlu bir kasıt varsa burada da izlenecek yol Tabii ki bellidir, Adalet yoluyla yapılacak itirazlar tekzipler bellidir. Biz şuna inanıyoruz oradaki eylemin sistematik bir eylem olduğunu düşünüyoruz, oradaki görevli arkadaş kendine vazife çıkartmış olabilir ama beklentimiz şu zor bir dönemden geçiyoruz herkes ekmeğinin peşinde bu arkadaşımızın da. Yani bu eylemş yapan arkadaşımızın da ekmeğine mani olmak değil ama toplum olarak bunun yanlış bir olay olduğunu düşünüyor zaten bu eylemi yapan arkadaşımız özür dilerse güzel bir hareket olur diye düşünüyoruz ya da ilgili basın kuruluşunu ziyaret edebilir.” ifadesine yer verdi. 

ZGC Başkanı Derya Akbıyık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kent Konseyi Başkanı Hakan kutoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür etti.


(Haber: Ekrem AÇIKGÖZ)

Editör: TE Bilisim