AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve beraberinde İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Partililerle birlikte Üzülmez tünelini incelediler.

"ÜZÜLMEZ 72 MİLYONLUK PROJEDİR"

Tünel ziyaretini değerlendiren Ulupınar Zonguldak'a AK Parti hükümeti döneminde 14 katrilyonluk yatırım yaptıklarını ve tünellerin Mart ayına kadar hizmete gireceğini belirterek şunları söyledi;
"Üzülmez tünelleri 72 milyonluk bir projedir. Zonguldak'ta yollar konusunda diğer vilayetlere göre biz hükümet olarak belki geç kalmış olabiliriz. Tamamlanma aşamasına gelinmiştir ve artık bitmek üzeredir. Artık Zonguldak Belediyesi üzerine düşeni yapmalıdır. Belediyenin sınırları içerisinde karayollarının müdahale etmesi mümkün değildir. Biz belediyenin ve halkımızın her zaman yanındayız. Gerekli desteği hükümet olarak veriyoruz. Maddi manevi destek veriyoruz. O da üzerine düşen görevi yapar da, Zonguldak şehir içi trafiğini rahatlatacak projeler hayata geçirilirse inşallah, Mithatpaşa, Kozlu ve çevre yolu ile beraber Zonguldak trafiği rahatlamış olacaktır. Zonguldaklı hemşerilerimizi hayırlı ve uğurlu olsun. Asma'dan gelirken bu şehrin girişinde bir sıkıntı vardı. Tüneller açıldıktan sonra şehir merkezine rahat bir şekilde gidebileceklerdir. Çevre yolları ile beraber de şehri terk edebileceklerdir. Kazasız belasız bu yollardan geçme imkanı da sağlamış olacaktır."

Yıllar önce yol kenarında bariyer olmadığı için amcasının oğlunu kazada kaybettiğini hatırlatan Ulupınar sözlerine şöyle devam etti; 
"Bundan yıllar önce AK Parti iktidarı öncesinde yol kenarında bariyer bile yoktu. Bariyer olmadığı için de amcamın oğlu o kazada hayatını kaybetmiştir. Sonuç olarak yol ve ulaşım medeniyettir." dedi.

"ZONGULDAK'A 14 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI"

Zonguldak'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Ulupınar; "20 Ocak'ta Başbakanımız Zonguldak'a gelecektir. Site Kapalı Spor Salonunda AK Parti İl Kongresini gerçekleştireceğiz. Filyos, yollar ve stadyum çalışmaları devam ediyor. Hastane inşallah aynı yerinde yakın zamanda hizmet vermeye başlayacaktır. Şuan Zonguldak'ta iki beldemizin de ilçe olduğunu hesaba katarsak, o bölgelerde de çok ciddi yatırımlarımız vardır. Zonguldak'ta 14 katrilyonluk yatırım gerçekleştirilmiştir. Yatırımlar da devam edecektir. İlçelerde kamu yatırımlarında çok şükür bir eksiğimiz yoktur. İlçelerde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Zonguldak kamu yatırımları bakımından gerçekten de çok ciddi yatırımlar almaktadır. Payına düşenin fazlasını almaktadır. Kamu getirme bakımından çok şükür bir eksiğimiz kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'A UÇUŞLAR BAŞLIYOR"

Havaalanı ile ilgili müjdeli haber vererek sözlerine devam eden Ulupınar; "Havaalanı konusunda Türk Hava Yolları yönetim kurulu başkanı ile görüştük. Ulaştırma Bakanımız ile de bu konuları görüştük. Çok yakın zamanda İstanbul'a Zonguldak'tan uçuş başlayacaktır. İstanbul'dan sonra da yurtdışı uçuşları ile çalışmalar yapılacaktır. Ama İstanbul Sabiha Gökçen değil, Atatürk Havalimanı olacaktır. Üçüncü havalimanı bu sene biliyorsunuz ki, bunun belirli bir kısmı açılınca bu uçuşlar gerçekleştirilecektir. Bizim de halk olarak uçuşlara destek vermemiz gerekiyor. Hizmet vermeye başladıktan sonra destek gelmezse bu uçuşlar sürdürülebilir olamaz."

"ERKEN SEÇİM GÖRÜNMÜYOR"

"Erken seçim havası mı var?" sorusuna yanıt veren Ulupınar; "Şu anda öyle bir şey gözükmüyor. Seçimler inşallah zamanında olacaktır. Zonguldak'a hemen hemen bir bakanımız ve genel başkan yardımcılarımız geliyor. 2018 yılı bütçesini hayata geçirdik.
9 Ocak tarihine kadar meclis çalışmalarına ara verilmiştir. Biz de fırsat buldukça teşkilatlarımızla beraber halkımızın yanında oluruz. Çalışmaları da bu yönde takip ediyoruz."dedi.

AK Parti Zonguldak milletvekillerinin kendi aralarındaki, küs olmaları sebebiyle yatırımların aksadığı yönündeki iddialara cevap veren Ulupınar;

"ARAMIZDA KÜSLÜK YOKTUR"

"Biz bu görevde iken birbirimize küsme şansımız yoktur. Böyle bir ihtimal de yoktur. Sık sık bir araya geliyoruz. Hiçbir yatırım da bundan dolayı aksamamıştır. Bana bu sebeple bir tane aksayan yatırım gösterin hemen onun takibini yapalım. Ankara'da ve Zonguldak'ta da sık sık bir araya geliyoruz. Partimizde, toplantılarda bir araya gidiyoruz. Şimdi bizim, Zonguldak olarak asıl yoğunlaşmamız gereken tüm projeler zaman içerisinde sizde görüyorsunuz bitti ya da bitme aşamasındadır. Bu yatırımları hep birlikte takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımız ile görüşüyoruz. Böyle bir durum söz konusu değildir. Bizim paylaşamayacağımız hiçbir şey de yoktur. Sorun yaşamamızı gerektirecek bir konu da yoktur. 2019 yılına kadar da herkes görevinin başındadır."

Zonguldak'ta hastane ve stadyumla ilgili sıkıntılar yaşanmıştır. Bu üç milletvekilinin bir araya gelmemesiyle ilgili değildir. Bir mütehaitle alakalıdır. Bir diğeri de stadyumun başka yere yapılsın veya yapılmasın tartışmaların uzamasıyla ilgilidir. Çınartepe'de TOKİ konutları devam ediyor. Demiryolu yatırımları da bitirmiştir. Şu anda çok zor bir coğrafyadayız. Türkiye'nin en büyük yatırımı karayollarına yapılmıştır. Karayollarının en büyük yatırımı da Zonguldak'a yapılmıştır." şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim