"Ülkemiz maalesef bir deprem kuşağında  olduğundan dolayı zaman zaman bu acıları yaşıyoruz. Elazığ merkez'de ve Malatya de içine alan bir deprem sonrasında maalesef 39 canımız ve yaklaşık 1500 civarında da yaralarımız var gerçekten ülke olarak üzüntülü bir günlerdeyiz. ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da en yakın zamanda acil şifalar diliyoruz. Allah'a şükürler olsun ki ülkemiz yıllarca bu depremlere yaşaya yaşaya gerçekten kurtarma çalışmalarında da iyi bir çalışmayla 50 tane vatandaşımıza göçük altından kurtarıldı. Maalesef 39 canımız gitti. bunlarla beraber de canımız ne kadardır üzüntülü de olsak ta Allah'a şükürler olsun bu kadar büyük bir deprem de 6.8, neredeyse 7 şiddetinde ki depremde de bu kadar az bir kayıpla atlatmış bulunuyoruz. İnşallah cam kayıtlarımız yükselmemesi içinde dua ediyoruz. hastanelerde yatan yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemizin dört bir yanına gelip çalışan kurtarma ekiplerimiz de kolaylıklar diliyoruz. Cenabı Allah ülkemize bir daha böyle bir acılar yaşatmasın. İnşallah biz de deprem bölgesi olarak deprem ülkesi olarak en kısa zamanda da bununla ilgili çalışmalar yapıp bundan sonraki depremlerde olabilecek depremlerde en az kayıpla atmak istiyoruz. Onun için gerek devletiniz bununla ilgili çalışmalar yapıyorlar. İnşallah bunları en kısa zamanda atlatırız. bu zamana kadar atlattık bundan sonra da atlatırız diye düşünüyorum. Ülkemizde geçmiş olsun başsağlığı diliyorum. bütün vatandaşlarımıza da ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum".
DEVLETİMİZ ANINDA MÜDAHALE ETTİ
ÇAY-DER Başkanı Ramazan Taşdemir, Geçmişte yaşanan depremleri nazaran bu son yaşanan depremde devletin vatandaşın anında yanında olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bu deprem bize şunu da gösterdi. Biz daha önceki depremlerde maalesef depremleri çabuk adapte olamıyorduk Ama bu depremden sonra gördük ya gerçekten devletimiz her noktaya her yıkılan binaya hemen anında müdahale etti bütün kurumlarıyla birlik beraberlik içerisinde tüm vatandaşlarımız tüm kurumlarımız hep birlikte anında müdahale ettiler ve Can kayıplarımız bundan da az oldu. Millet olarak özellikle biz böyle acılı günlerde böyle deprem günlerinde çok çabuk adapte olabiliyoruz, birbirimize sımsıkı sarılabiliyoruz siyasi görüşünüz ne olursa olsun herkes hep bir ağızdan herkes yardım konusunda yardımlaşma konusunda hep beraber olabiliyoruz gerçekten. Devletimize anında müdahalesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Devlet yetkilileri özellikle Sayın bakanlarımız milletvekillerimiz, valilik anında müdahale ettiler. Gerçekten biz bundan donra daha çok birbirimize sarılacağız ve acı günlerimizi birbirimize yardım ederek unutmuş olacağız. Orada mağdur olan vatandaşlarımıza da bu acılarını bizde burada millet olarak hissettik. acılar paylaştıkça azalır Sevinçler paylaştıkça çoğalır. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, herkes deprem bölgesini ziyaret ettiler. Biz bundan dolayı da Türk milleti olarak biz de dernek olarak ta müteşekkiriz."

Editör: TE Bilisim