Çaycuma İlçesi'nde kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 39 yaşındaki Gülay Güçlücan ile kayınvalidesi ve onun resmi nikahsız eşini av tüfeğiyle öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 45 yaşındaki Hüseyin Güçlücan için savcı 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Sanık Hüseyin Güçlücan, duruşma sonunda hakime otopsi sonucuna göre eşinin başka birisiyle cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığını sordu. Hakim de otopsi raporunda böyle bir bulgu olmayacağını söyledi.

21 Şubat 2014 tarihinde meydana gelen olayda, işsiz Hüseyin Güçlücan, geçimsizlik nedeniyle evi terk eden 2 çocuğunun annesi 18 yıllık eşi Gülay Güçlücan ve kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık ile pazarda karşılaşınca tartıştı. Kayınvalidesinin evine giderek pusu kuran Hüseyin Güçlücan, pazardan döndüklerinde eşi ve kayınvalidesini av tüfeği ile vurarak ve ateşe vererek, kayınvalidesinin resmi nikahsız eşi 64 yaşındaki Salih Bostancı'yı da tüfekle öldürdü.

Sanık Hüseyin Güçlücan'ın, 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına devam edildi. Karabük T Tipi Cezaevi'nden video konferans sistemiyle duruşmaya katılan Güçlücan'ın Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporunda, akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında sanığın Gülay Güçlücan ve annesi Fatime Kayabaşlık'a karşı tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme, Salih Bostancı'yı ise tasarlayarak öldürme suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mahkeme başkanı, sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapması için duruşmayı erteledi. Bu sırada sanık Hüseyin Güçlücan, otopsi raporuna göre eşinin başka birisiyle cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığını sorarak, "Eşim cinsel ilişki yaşamış mı? 'Var' veya 'yok' deseniz bana yeter" dedi. Mahkeme başkanı ise otopsi raporunda böyle bir bulgu veya belge bulunmadığını ve olmayacağını, gerekli bilgileri avukatından alabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim