Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, 1 Ağustos'ta memurlar ve hükümet arasında başlayan toplu sözleşme sürecini değerlendirdi.

Memurların haklı taleplerinin olumsuz sonuçlanması halinde hakem heyetine gidileceğini belirten Dede, "1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren başlayan toplu sözleşme süreci şu anda devam ediyor. Bu aşamada gruplar halinde farklı iş kollarının talepleri bakanlık mensupları ile beraber görüşmeler halinde ancak Ağustos ayının 14'ü ve 15'i itibariyle daha farklı çalışmalar yapılacak. Hükümetin teklifleri ile beraber durum biraz daha farklılaşacaktır. Umuyoruz ki bu toplu sözleşme süreci hakem heyetine kalmadan taraflarca neticelenir. Tabi neticede talepler karşılanmalıdır. Memurların haklı talepleri bu süreç içerisinde yerine getirilmiş olur, aksi taktirde sonuç olumsuz olursa hakem heyetine gidilir oda ayrı bir süreçtir

"MEMURLARI VE EMEKLİLERİ RAHATLATACAK BİR SÜRECE ULAŞMAMIZ GEREKİYOR"

Toplu sözleşme sürecinde elbette memur kesiminin şu anda 5 milyon çalışanı ile beraber 20 milyonu ilgilendiren bir süreçtir.

Artık büyüyen ve gelişen bir Türkiye'ye giden memur kesimi de o büyüme ve gelişme karşılığında kendi haklı ve istekli talepleri var. Onlarda büyümeden bu gelişmeden pay istiyorlar memurun bu taleplerin karşılanması artık kaçınılmaz. Çünkü en son memur senin açıklamış olduğu açlık ve yoksulluk sınırları belli en azından memur kesiminin talepleri bu sınırların da dikkate alınarak mutlaka karşılanaıp ve memurları emeklileri rahatlatacak bir sürecin sonuna ulaşmamız gerekiyor" dedi.

 

Editör: TE Bilisim