CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi'nin, halkımızın duruşu, kahraman polislerimizin ve askerlerimizin mücadelesiyle engellenmesinin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Turpcu'nun açıklaması şöyle:

"TÜRKİYE DARBEYİ EL BİRLİĞİ İLE BERTARAF ETMİŞTİR"

"15 Temmuz 2016 tarihinde, ülkemiz çok ciddi bir tehlike atlatmıştır. Gazi Meclisi bombalayan, halka kurşun sıkan, demokrasiyi askıya almaya çalışan darbecileri ve bu darbe girişimini lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asker, sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine karşı olduğumuzu bir kez ifade ediyorum. Yurtseverler, laik ve demokratik Cumhuriyete karşı yapılmak istenen her türlü darbeye ve bu durumdan siyasi rant devşirmeye niyetli olanların karşısında durmaya devam edecektir.

Türkiye bir askeri darbe tehdidini el birliği ile bertaraf etmiştir. Darbeyi Cumhuriyetçi, Atatürkçü asker ve polisler engellemiştir, AKP`ye kalsa iş bitmişti. Toplumun farklı kesimlerinin, hükümet karşıtlarının ve siyasi partilerin darbe karşıtı bir tavır alması, Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenmesinin önüne geçen en temel unsur olmuştur.

"AKP`NİN ÖNCE, CEMAAT KOALİSYONU GEÇMİŞİYLE HESAPLAŞMASI GEREKMEKTEDİR"

Ancak, unutulmamalıdır ki darbeye teşebbüs edenlerle, iktidara sahip olanlar, uzun bir ortaklığın iki tarafıdırlar. Herkes hatırlar ki, iktidar, 15 Temmuz'da darbe yapmaya yeltenebilecek güce sahip olan bu cemaati ‘aynı menzile farklı yollardan giden bir yapı' olarak gördüklerini söylemişti. Yani, darbe girişimini yıllardır kol kola yürüdükleri sistematik şekilde yargı, askeriye, polis, istihbarat olmak üzere tüm kurumlara elemanlarını yerleştirmelerine göz yumdukları kişiler yapmıştır. AKP`nin iktidara gelişi Büyük Ortadoğu Projesi`nden  (BOP) bağımsız değildir, FETÖ`nün AKP döneminde darbe yapacak konuma gelmesi de tesadüf değildir. FETÖ`cü askerler AKP döneminde general, amiral olup darbeye gittiler.

Bugün terör örgütü lideri ilan ettikleri kişiyi Pensilvanya`ya kadar gidip ziyaret etmeyen, milletvekillerinden, bakana, bakandan başbakana, başbakandan cumhurbaşkanına kadar AKP'li kalmadı galiba.  ABD'de ziyaret ettikleri​, bunu neredeyse Umre ziyaretine gitmiş gibi kutsallaştırdıkları, Bakanların devletin resmi makam arabalarıyla gittikleri Türkçe Olimpiyatlarında ne methiyeler düzdüklerini, `gel artık bitsin bu hasret` dedikleri hala hafızalarımızdadır. Bu nedenle, AKP`nin önce, cemaat koalisyonu geçmişiyle hesaplaşması gerekmektedir.

"AKP DARBE GİRİŞİMİNİN TEK MAĞDURU KENDİLERİYMİŞ GİBİ DAVRANSA DA, BU DARBE GİRİŞİMİNİN MAĞDURU TÜM MİLLETİMİZDİR"

AKP şimdilerde darbe girişiminin tek mağduru kendileriymiş gibi davransa da, bu darbe girişiminin mağduru tüm milletimizdir. AKP, 15 Temmuz`u kullanarak, 20 Temmuz`da kendi sivil darbesini yapmış, OHAL vasıtasıyla, her türlü Anayasaya aykırı işlemleri, FETÖ bahanesiyle, solcuları ve muhalifleri Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile devletten tasfiye için kullanmıştır. Ayrıca, FETÖ'cü küçük esnafı,  memurları anında tespit edenler, darbenin siyasi ayağı ortaya çıkmasın diye akıl almaz yollara başvurmaktadır. AKP seçimle gelmiştir ama seçimle gitmemek için her yolu mubah saymaktadır.16 Nisan Referandumu akşamı yaşananlar bunun en somut, en net örneğidir.  

"ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARIYLA TÜRK ORDUSU'NUN ATATÜRKÇÜ, YURTSEVER ASKERLERİ HAPSE ATILDI"

Ergenekon ve Balyoz Davalarıyla Türk Ordusu'nun Atatürkçü, yurtsever askerleri ‘terörist' damgası vurularak hapse atıldılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuk skandallarına imza atılan davalarında, ülkenin istihbarat gücü zayıflatılmış, nitelikli askeri kadroları tasfiye edilmiştir. Ordu`ya Balyoz ve Ergenekon kumpasları yapıldığı için FETÖ`cüler 15 Temmuz`a kalkıştılar. Bu gerçekleri ortaya koymak zorundayız.

Emperyalizm bir gerçektir. Yakın zaman önce Balkanların milliyetçilik ve din savaşlarıyla, bugün ise Ortadoğu'da özellikle Irak ve Suriye`de din-mezhep ve milliyetçilik savaşlarıyla getirildiği durum ortadadır. Türkiye bu karanlık tablonun aydınlık yüzüyse hatta bölgenin kutup yıldızı ise, bu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı kahramanları sayesindedir. Yakın coğrafyamızda yaşananlardan çıkaracağımız en önemli ders, laikliğin, aydınlanma devrimlerinin,  cumhuriyetimizin temel değerlerinin ulusal birliğimizin çimentosu ve ülkemizin geleceğinin garantisi olduğu gerçeğidir. Ancak, artık tamamen anlaşılmıştır ki, AKP, devleti ihvan türü dini bir yapılanmaya oturtarak, laik demokratik cumhuriyeti yıkıp, kendi devletini kurma hayaliyle yaşamaktadır.

"ATATÜRK'ÜN EĞİTİM POLİTİKALARINDAN SAPMA VE KOPUŞ, YOKSUL HALK ÇOCUKLARININ FETÖ GİBİ TARİKATLARIN TUZAĞINA DÜŞMESİNE NEDEN OLMUŞTUR"

Atatürk'ün eğitim politikalarından sapma ve kopuş, yoksul halk çocuklarının FETÖ gibi tarikatların tuzağına düşmesine neden olmuştur. Darbe sonrası sürecin, AKP'nin dünya görüşüne göre yürütülemeyeceğini daha önce defalarca söyledik. Ülke AKP'nin dediklerine göre düzelseydi, bugün zaten bu duruma düşmezdik. Biz laik, demokratik, tam bağımsız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş Türkiye'sinin yanındayız.

"CUMHURBAŞKANLIĞI`NCA HAZIRLANAN, 15 TEMMUZ AFİŞLERİ ÇOK YANLIŞ OLMUŞTUR, DERHAL KALDIRILMALIDIR"

Son olarak Cumhurbaşkanlığı'nca hazırlanan, 15 Temmuz afişleri çok yanlış olmuştur, derhal kaldırılmalıdır. Bu afişler ancak Büyük Ortadoğu Projesine hizmet eder. Bu afişlerde acz içinde resmedilenler darbeye yeltenen çeteler değil,  darbeyi önleyen kurum, yani halkın bağrından çıkmış Mehmetçiğimizdir. Darbe girişiminin, şanlı Türk Ordusunun şanlı Türk askerlerinin hepsine mal edilmesi ayıptır. Ordu içerisindeki yurtsever, Atatürkçü subayların darbeye karşı koyması 15 Temmuz darbecilerinin püskürtülmesini sağlamıştır Hükümet, TSK`nın haysiyetini zedeleyecek, itibarını incitecek davranışların önüne geçmelidir. Unutulmamalıdır ki o üniformayı taşıyan kahraman subaylarımız hala dağlarda teröristle savaşıyor. El Bab ve Suriye`nin değişik bölgelerinde operasyon için hala mevzideler.

Önümüzde hepimize düşen görev, darbecilerin hesap vermesi, toplumsal normalleşmenin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığı ilkesinin gerçek anlamını bulmasıdır. Milli birlik ve bütünlük için bugünün AKP Mitingi olmaktan çıkarılıp, günün ruhuna uygun şekilde, toplumun diğer kesimlerinin de konuşabileceği, birlikte mesaj verilebileceği bir havada gerçekleşmesi gerekmektedir.

"15 TEMMUZ'DA HAYATINI KAYBEDEN ASKERLERİMİZE, POLİSLERİMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA BİR KEZ DAHA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Bu düşüncelerle, 15 Temmuz 2016 tarihinde, darbeyi bertaraf eden Cumhuriyetçi asker, polis ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, hayatını kaybeden askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

 

 
 
 
 
Editör: TE Bilisim