CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı:

Milletvekili Turpcu'nun bayram mesajı şöyle:

"Değerli hemşerilerim,

Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizde adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü yeniden sağlamak, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve kurucu değerlerimize yeniden dönüş için kararlılıkla mücadele etmemiz gereken günlerden geçiyoruz.

Bugün, ülkemizi çevreleyen coğrafyadaki ülkelerin haline baktığımızda, bu ülkelerin din ve mezhep savaşlarıyla geldiği durum ortadadır. Türkiye bu karanlık tablonun aydınlık yüzüyse hatta bölgenin kutup yıldızı ise, bu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı kahramanları sayesindedir. Bu vatan kolay kazanılmadı, Cumhuriyet aydınlanması kolay elde edilmedi.

Bu gerçeklere rağmen, Cumhuriyet aydınlanmasının temelini oluşturan Milli Eğitimin içinin boşaltıldığı, eğitimin dinselleştirildiği,  geleneği olan devlet kurumlarının saygınlığını yitirdiği,  liyakat esasına göre değil siyasi kimliğe göre makam mevki sahibi olunduğu, Kurtuluş Savaşımızın Lideri ve Kurucumuz Büyük Önder Atatürk'e yönelik saldırıların hiç olmadığı kadar arttığı, Cumhuriyetin kurucu değerleriyle birlikte silinmeye çalışıldığı bu dönemde, bu ülkenin vatandaşı olarak hepimize büyük birer sorumluluk düşmektedir.

Bu düşüncelerle, Laik Cumhuriyetin değerinin bilindiği, adaletin, hukukun üstünlüğünün, kuvvetler ayrılığının, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin gerçek anlamını bulduğu, vatandaşlarımızın iş, aş gelecek kaygısı duymadığı bir Türkiye`de, hep birlikte mutlu, huzurlu, barış dolu bayramlar yaşamak dileğiyle sizin, değerli ailenizin ve sevdiklerinizin Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

 

Editör: TE Bilisim