Her geçen gün toplumun her kesiminden gelen büyük katılımla devam eden "Adalet Yürüyüşü" 20'nci gününü geride bıraktı. 

 

Önceki günler aşırı sıcak altında yürüyen kortej bugün ise yağmurlu havanın altında günlük hedefi tamamladı. 

 

9 Temmuz Pazar günü İstanbul Maltepe'de yaklaşık bir milyon kişinin katılması beklenen Büyük Adalet Mitinginin yapılacağı yürüyüşte sona yaklaşılırken, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu daha önceki günlerde olduğu gibi yürüyüşe katılarak desteğini sürdürdü. 

 

Milletvekili Turpcu, yürüyüşün, 20'nci gününe dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının şeklen dahi kalmadığı ülkemizde hak,hukuk, adalet diye haykırıyoruz!" ifadelerini paylaştı. 

 

Öğleden sonra ise Ankara Milletvekilleri Sencer Ayata, Murat Emir, Necati Yılmaz ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile birlikte Maltepe cezaevinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret eden Milletvekili Turpcu, ziyaret sonrasında bunca adaletsizliğe ve haksızlığa rağmen Berberoğlu'nun moralinin yüksek olduğu bilgisini verdi.

 

Turpcu ardından, "Adalet Yürüyüşünde" kalp spazmı geçiren ve by-pass ameliyatı olan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Editör: TE Bilisim