CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Turpcu'nun mesajı şöyle:

"Ramazan Bayramını, ülkemizin içinde bulunduğu derin sorunların karanlığında karşılamaktayız. Bu sorunların en büyüğü, devletin temeli olan adaletin temelden sarsılması ve siyasallaşmasıdır. Hukukun bu şekilde keyfi olarak uygulanması, ülkeye zarar vermekte ve toplumu bölmektedir.  

Türkiye uzun süredir adalete hasret durumdadır.

Hukukun üstünlüğü, üstünlerin hukuku haline gelmiş, adaletin terazisi bozulmuş ve kişilere göre bir hal almışsa, bu adalet değildir! Adalet içinde bulunulan duruma göre kullanılabilecek bir sopa da değildir. Haklı ile haksızı ayıran mekanizmaya siyasetin baskısı girmişse buna adalet denemez.

Herkesin haklarını koruyacak hukuk devleti kavramı ortadan kaldırılıyor ancak unutulmamalıdır ki, adalet herkese lazımdır. Hukuksuzluğun, haksızlığın, adaletsizliğin tarafı olmaz, ayarını bozduğunuz o kantar gün gelir sizi tartar.

15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL süresince haklı haksız, suçlu masum demeden, doğrunun yanında duran, işinde çok iyi olan bir çok kişi, öğretmen, akademisyen, gazeteci, yok yere işinden edildi, bu insanların hayatlarıyla hayatıyla oynandı. Haksızlığa karşı hukuk yoluyla hak arama mücadelesinin de sona ermesi artık yargının tamamen rafa kaldırıldığını göstermektedir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hepimiz için gerçek adalet ve hukukun üstünlüğü için başlatmış olduğu ‘Adalet Yürüyüşü' hukuksuzluğa karşı bir duruştur. Bu yürüyüş, sadece CHP için, belirli şahıslar için değil, hepimiz için, ülkemiz içindir.

Önce laik devlet ilkesinin sonra hukuk devleti ilkesinin altının oyulmasının topluma ve ülkemizin geleceğine ne kadar çok zarar verdiği ortadadır. Kutuplaştırma ve gerilim siyaseti ile beslenen bu anlayış, ülkemiz için en büyük tehlike durumundadır. Ülkemiz iç siyasette, dış politikada ve ekonomi alanında sıkışmış durumdadır. Öncelikle gerilim siyasetine son verilip, ülkenin Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine geri dönülmesi mevcut sorunların aşılması için zorunludur.

Bayramların ruhu birliktir, barıştır, dayanışmadır, kucaklaşmadır.  Bu ruhun, ülkemizin bundan sonraki süreçte bu zor günleri aşmasının anahtarı olduğunu düşünüyorum.

Bu düşüncelerle, adaletin, hukukun üstünlüğünün, kuvvetler ayrılığının, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin, özgürlüğün gerçek anlamını bulduğu, herkesin iş, aş sahibi olduğu bir Türkiye`de, hep birlikte mutlu, huzurlu, barış dolu nice bayramlar yaşamak dileğiyle tüm vatandaşlarımızın ve değerli ailelerinin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

Editör: TE Bilisim