Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), ‘’TGC Basın Vakfı Olağan Genel Kurulu’’nun Zonguldak’ta gerçekleştirilmesi yankı uyandırdı.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanlığı’nın, tarihinde ilk kez kentimizde organizasyonunu üstlendiği 14-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen ‘’TGC Basın Vakfı Olağan Genel Kurulu’’ toplantısına ülke gelinde çok sayıda yönetim kademesinde yer alan ve sahada çalışan gazeteciler katıldı. 
Zonguldak’ın kent merkezi, Karadeniz Ereğli İlçesi ve Filyos Beldesi’nde düzenlenen gezilere katılan mesleklerinde önemli kariyerler edinen gazeteciler, ayrıca hatıra fotoğrafları da çektirdiler.
ZGC Genel Başkanı Derya Akbıyık’ın girişimleriyle vakfın genel kuruluna katılan gazetecilere destekte bulunan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Vali Vekili Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu, Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ, AS Turizm işletmecisi Ömer Özcan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay ile Dedeman Hotel Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra yakından ilgilenen görevlilere teşekkür ediyorum.
TGC Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve ZGC Başkanı Derya Akbıyık, günler öncesinden hazırlıklılarını titizlikle yürüttüğü organizasyonun muhteşem olmasına ‘’damga’’ vurdu.
TGC Basın Vakfı Genel Başkanlığı’nın genel kurulunun ardından, yönetim kurulunun aldığı kararla genel başkan yardımcılığı görevine Başkan Akbıyık’ın yeniden getirilmesi, kentimizin basın camiası adına gurur kaynağı oldu.
Zonguldak’ta basın camiasının yanı sıra topluma faydalı etkinliklerde imzası bulunan Akbıyık’ın, birçok olumlu projelere de imza atması takdir topluyor. 
Vakfın genel kuruluna katılan değerli meslektaşlarımızın kentimizden memnuniyetle ayrılmalarını söylemeleri de duymak istediğimiz sözleriydi, sizleri memnun edebildiysek ne mutlu bizlere, memnuniyetlerinizden bahtiyar olduk. 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve TGC Basın Vakfı Genel Başkanı saygıdeğer Yılmaz Karaca’nın liderliğinde birliktelikle hedeflerimize emin adımlarlar ilerlediğimizi siz değerli meslektaşlarımızla birlikte gördüğümü bilmenizi isterim. 
Her zaman olduğu gibi ülkemizin menfaatlerini korumak adına gecesini gündüzünü hiçe sayarak kamuoyunun herşeyi bizlerin, mesleğimizi hiçbir tehdit ve şantaja boyun eğmeden sonsuza dek devam ettirmemiz en büyük dileğimdir.

‘’Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.’’

BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

HABER-ORHAN AKYÜZ

Editör: TE Bilisim