Geçtiğimiz gün Zonguldak Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı bırakılan 16 ve 17'inci maddeler ile ilgili CHP Grup Sözcüsü Mehmet İzzet Türkçelik'ten açıklama geldi.

Türkçelik, " Bu önergeye red verenlerin gerçekten kime hizmet ettiklerini anlamak da güçlük çekiyoruz. Gerekirse tekrar Kasım ayı Meclisinde halkın yararına olan bu uygulamayı hayata geçirmek için her türlü çabayı vereceğimizi, bu uygulamayı bu gün red ettiren parti ve meclis üyelerinin yarın bu karardan pişmanlık duyacaklarını, halkın yararına olan her gündem maddesinin, halk için kullanılması gerektiğinin idrakine varacaklarına inanıyorum." dedi.

İŞTE TÜRKÇELİK'İN AÇIKLAMASI

 "5 Eylül 2017 Salı günü gerçekleştirilen Belediye Meclisimizde, gündemin 16 ve 17'inci maddelerinde yer alan sözde yasal dayanağı olmadığı ileri sürülen ve red edilerek gündem dışı bırakılan söz konusu maddeler ile ilgili basın açıklamamdır.

 Böylesine önemli, halkı direk ilgilendiren, halktan yana olan ve Zonguldak'ta kangren olan bu sorunu çözmek istedik. Bu nedenle maddenin komisyonlarda görüşülmesini ve halkın yararına olan bu uygulamanın ivedilikle hayata geçirilmesini Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu adına istedik. Fakat, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partili 3 kişi, Bağımsız üye Turhan Demirtaş  ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin çekimser kalması ile bu maddenin gündeme alınmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz.

Biz halka hizmet, halka destek için seçildik. Halkın yararına olan bu tür uygulamaların AKP'nin ve MHP'nin anlamsız tavırları yüzünden halkımızın mağdur olmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Fakat, bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse tekrar Kasım ayı Meclisinde halkın yararına olan bu uygulamayı hayata geçirmek için her türlü çabayı vereceğimizi, bu uygulamayı bu gün red ettiren parti ve meclis üyelerinin yarın bu karardan pişmanlık duyacaklarını, halkın yararına olan her gündem maddesinin, halk için kullanılması gerektiğinin idrakine varacaklarına inanıyorum.

Bu gün, bu red kararı ile bir şey tescillenmiştir. CHP'nin halkın yanında olduğunu, halkın yararına seçilirken halkın yanında olacağı sözlerini tuttuğunu, ama buna mukabil, bu önergeye red verenlerin gerçekten kime hizmet ettiklerini anlamak da güçlük çektiğimizi de ifade etmek istiyorum. Yasal dayanağı olmayan hiçbir konunun meclise gelmesinin mümkün olmadığını ve bunun tartışma konusu bile yapılamayacağını kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Editör: TE Bilisim