Yaptığı konuşmada TÜRKAV Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Açıkgöz;

"Kısa adı TÜRKAV olan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkındırma ve Dayanışma Vakfı 06.03.1989 tarihinde kurulmuş olup günümüzde 109 Şube ve temsilcilik ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Vakfımız öncelikle amaç olarak ülkemizde Kamu çalışanlarının sendikal haklarını elde edebilmesi için çalışmalar yapmıştır. 14 sendikanın bir araya gelmesi ile de 24 Haziran 1992 yılında Türkiye Kamu-Sen kurulmuştur. Şu an vakfımızın öncelikli amacı Türk milletine ve ülkemize vatan millet sevgisi, Allah korkusu ve devletin malını kendi malı ve candan üstün tutan kadroların yetişmesi ve yönetim kadrolarında bulunması için çalışmalar yapmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi biz doğrudan doğruya milletimizi severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayandığı Türk topluluğudur. Bu topluluğun ferdleri ne kadar tarihini ve geçmişini bilen Türk kültürü ile dolu olursa o kadar kuvvetli olur. Rahmetli Başbuğumuz Sayın Alparslan Türkeş'in söylediği gibi ülkücüler insanlık aleminin içinde ne uşak olmayı ne başkalarına uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bayrağın yılmaz taşıyıcısıdır. Bilge başbuğumuz sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi ülkücü, ülkücü arkadaşının arkasında dağ gibi durandır. TÜRKAV'ımızın misyonu olan ay yıldıza söz verdik. Sloganından taviz verilmeyerek yüce Türk milletinin aziz evlatları olarak devletimizi sonsuza kadar var olması ve aynı duyguları paylaştığımız gönüldaşlarla ara ara bir araya gelerek dost meclislerinde birbirimizin yalnız olmadığımızı göstermek ve yarenlik etmek için düzenlediğimiz kahvaltımıza katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür eder saygı ve selamlarımı sunarım."  dedi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse; 

"Selam olsun varlığını Türk varlığını armağan edenlere, öncelikle hareketimiz şehitlerimizin ruhaniyetinden gücünü almaktadır. İstiklal marşımız Korkma! İle başlıyor. Sahipsiz bir millet korkar o yüzden korkmayın. Avrupa'dan Çin seddine hep birlikte ne mutlu Türk'üm diyene." dedi.

TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Sıddık Korkmaz; 

"TÜRKAV'ın 1970li yıllarda ülkücü memurların Ülküm adı altında başbuğun ülkücü memurları tek bir çatı altında topladığı ilk yapı, daha sonra da Ülküm1 altında öğretmen yönetimleri altında 1980 öncesi ülkücü memurlar bir araya gelerek Allah rızası için yazılan destana destek olup baş verip, kimsenin olmadığı yerde ben vardım diyip elini koymuştur. 1980 sonrasında aynı teşkilatci yapıyla, başbuğun cezaevinden verdiği talimatla ülkücü şehit ve ailesi mağduriyetleri için tekrar toparlanma çalışması başlamış. 12 Eylül sürecinin getirmiş olduğu her türlü zorluğa, eşlerinin kollarındaki bilezikleri, parmaklarındaki alyansları satarak, ülkücü memurlari toplayıp, devlete kadro yetiştirilmeye çalışılmıştır. 1968 kuşağı yapısını bir inceleyin, o yapıların neredeyse tamamı emeğin başkenti Zonguldak'ın emekçi sınıfından gelmektedir. Bunun bilincinde olan Başbuğumuz; memur hareketine de, TÜRKAV'a verdiği talimatla memura o dönem 14 iş kolunda çalışılacak diyerek 14 kişilik TÜRKAV üyelerinin her biri farklı iş kolundan olacak şekilde teşkilatlanarak 1992'ye sendika yasası hazırlanarak bir kalem değdirilmeden meclisten yasa olarak geçmiştir. Literatürde bir ilk olarak 1 gecede TÜRKAV üyeleri her biri birer Şube Başkanı olarak tabelaları değiştirmiştir." dedi.

Öte yandan, Önder Kahveci Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı, Mustafa Nurullah Albayrak Türk Ulaşım Sen Genel başkanı, Nüri Ünal Türkiye Diyanet Vakfı-Sen Genel Başkanı ile Merve Menekşe Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı, TÜRKAV programına gönderdikleri telgrafta organizasyonu gerçekleştiren Şube Başkanı İbrahim Açıkgöz’ü tebrik ettiler.

Haber: Bilge ALBAS-Ergin ÖZKUL

Editör: TE Bilisim