Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı 4'üncü birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşen birleşimde açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturumu ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddenin görüşülmesine geçildi. Özel İdaremizde 2019-2020 yıllarında emeklilik nedeniyle boşalan 79 adet sürekli işçi kadrosunun iptal edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe ile İçişleri komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 18 – 7 sayılı raporlarının görüşülerek oy birliği ile kabul ettiler. 

“TESİSLERİN SATILMASI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ”

Mülkiyeti özel idareye ait plan Kilimli İlçesi Türkali Köyü, Köy Civarı Mevkiinde tapunun; 27 pafta 303 ada 3 parselde kayıtlı 343,46 m², 27 pafta 303 ada 92 parselde kayıtlı 1.301,17 m², Karşı Köy Mevkiinde 27 pafta 303 ada 2 parselde kayıtlı 3.615,03 m² olmak üzere toplam 5.259,66 m² arsa ve üzerinde bulunan, 22 Üniteli Motel ve Gazino Tesislerinin satışı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Turizm, Köylere Yönelik Hizmetler ile Çevre ve Sağlık Komisyonların ortakalaş hazırlamış oldukları 15 – 18 – 8 – 1 – 13 – 9 sayılı raporlarının görüştüler. 

“TÜCCAR TARTIŞMASI”

Madde üzerinde söz hakkı alan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, Meclisin müflis tüccar mantığıyla hareket ettiğini, Cumhuriyet değerlerinin tek tek satıldığını,Filyos projesi ile birlikte için tesislerin çok daha değerlendireceğini ancak tesislerin çok ucuza satıldığını ifade ederek satılmaması gerektiğini ifade etti. 

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karavali'de söz alarak, müflis tüccar sözüne sert tepki gösterdi.  'Meclis müflis tüccar değildir" diyen İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, "Her zaman ifade ettik artık kurumumuzun yenilenmeye ihtiyacı var. Bizim daha hızlı ve kalıcı hizmet edebilmemiz için artık sadelaşmemiz gerekiyor, bunu yapabilmek için de biz Türkali'deki tesislere muhtaç değiliz kusura bakmayın. biz bir amacımız var arkadaşlar, geçen grubunda hep birlikte bir de anlatık. Dedim ki araç geleceğimizi yenileyeceğiz. Biz uzun vadede sürekli olan hizmetler ortaya çıkartmaya çalışacağız dedik. Burada sıkıntı var bizde bu sıkıntılı işlerden artık kurtulamalıyız. Bizim esas amacımız köylerimize hizmet etmektir"şeklinde konuştu.
İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz'da müflis tüccar sözlerine tepki gösterdi ve,  "Tesis Kıyı kenar çizgisi içerisinde.  Diğer taraftan karayolları tarafından sıkıştırılıyor. Yaklaşık maliyeti ihaleye çıkmış maliyeti 2 milyon 770 bin TL  profesyonel bir şirket tarafından belirlendi. İdaremizin araç parkı'nı güçlendirmek için, köylerimizde yoldur, sudur, kanalizasyondur gibi birçok hizmeti daha kolay daha hızlı yapabilmek için böyle bir planlama yaptık." İfadesine yer verdi. 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ CHP HAYIR OYU KULLANDI

Yapılan oylamada Türkali'deki tesislerin satılması oy çokluğu ile kabul edildi. CHP satılmaması yönünde oy kullandılar. 

“KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ”

Mecliste meclis üyeleri; İsmail Terzi, Temel Uslu, Kerim Yılmaz, İsmet Bostancı, Rıfkı Gültekin tarafından verilen;  "Alaplı ilçesi -  Hacıhasan Köyü, Kozlu ilçesi-Çırgan Köyü, Devrek ilçesi -  Gürbüzler Köyü , Ereğli ilçesi -  Yunuslu Köyü - Yaraşlıyörük Köyü ve Kaymaklar Köyleri taleplerinde de belirtildiği gibi, sınırları Köy yerleşik alan içerisinde olmasına rağmen bu konu ile ilgili problemler yaşanmaktadır. Bu konuda yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını İl Genel Meclisinin takdirlerine sunarız." Önergesi okunarak görüşülmek üzere ilgili komisyona oy birliğiyle havale edildi.

Editör: TE Bilisim