Kızılay'ın bir iyilik hareketi olduğunu alan elle veren eli buluşturduğu unu ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında ihtiyaç sahiplerine bu yardımları ulaştırdıklarını ifade eden Zonguldak kızılay şube başkanı Aydın Ergenç açıklamalarda bulundu. 

"Türk Kızılay 2007 yılından bu yana yürüttüğü kurbanda Kızılay modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına Kurban etlerini ulaştırıyor ve ulaştırmaya da devam edecektir. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etler ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin sofralarını ulaşıyor. Türk Kızılayı olarak bu sene hedefimiz yurtiçinde ve yurtdışında 149 bin hisse kurban vekaleti kesmek. Bu seneki fiyatlarımızdan da bahsedeyim yurtiçi kurban bedeli 1050 Türk lirası,yurt dışı 850 lira  olarak belirlendi. 

Kesilen kurban etlerinden hazırlanan kavurma veya kıyma konservesi haline getirilerek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Türk kızılayı'nın genel merkezimiz bunları şubelerimize temsilciliğimize de gönderiliyor ve ne kadar ihtiyaç sahipleri varsa belirliyoruz. İhtiyaç sahiplerinin gerek şubelerimize gelen muhtaç kardeşlerimize gerekse şubelerimiz temsilciliklerinde olan, bizlere ulaşamayan kardeşlerimize bu kavurmaları ulaştırıyoruz.

Vatandaşlarımızı Türk Kızılayına kurban vekaletlerini vermeye davet ediyorum. Hiç bir kardeşimizin endişesi olmasın. İslami vecibelere uygun şekilde kurbanlarımız kesiliyor. 
Kesilme şeklinden biraz bahsetmek istiyorum, kurbanlarımız kesilirken kurban kesim alanında yani entegre tesislerinde iki tane din görevlisi arkadaşımız, iki tane veteriner kardeşimiz ve Türk Kızılayı'mızın görevlileri gözetiminde tekbirler getirilerek kesiliyor. Kurban vekaleti veren hayırsever vatandaşlarımızın isimleri tek tek okunarak kamera kayıtlarına geçirerek 1 saat içerisinde kurbanını kestiğiniz kardeşinize de mesaj atarak bildirim yapıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim